NOMINERT TIL SUNN FORNUFT-PRIS

Milla gruet seg til bryllupet sitt

«Jeg får vondt inni meg av å tenke på det. Og demonen min slår meg i hodet hver dag.»

ÆRLIG: «Selvtilliten er langt under havet. Så langt at selv en dyktig dykker ikke kan få tak i den», skrev Milla før bryllupet.

ÆRLIG: «Selvtilliten er langt under havet. Så langt at selv en dyktig dykker ikke kan få tak i den», skrev Milla før bryllupet. Foto: FOTO: Ida Louise Woll

Publisert Oppdatert

Milla Mikalsen

  • Blogger på noctem.nu
  • Om bloggen: Jeg blogger om mitt liv som mor, og som en som sliter med psykiske (PTSD), og fysiske lidelser (Fibromyalgi). Jeg deler mine tanker, bilder og noen ganger skriver jeg dikt.
  • Nominert til Sunn fornuft-prisen i kategorien Beste Innlegg

Dette innlegget er nominert til Sunn fornuft-prisen, i kategorien «Beste Innlegg». Mer informasjon om prisutdelingen finner du i faktaboks.

Dette innlegget ble først publisert på noctem.nu under tittelen «Kropp». Du kan lese det opprinnelige innlegget her.

KOMMENTAR:

Publisert 6. juni 2016

En ting som har plaget meg er, når jeg har sagt at jeg skal gifte meg i september, så har jeg hørt “da har du jo litt tid på deg til å gå ned i vekt”.

Hva skjer da om jeg ikke klarer å gå ned i vekt? Om jeg ikke klarer å oppnå det “perfekte” før bryllupet? Blir jeg ikke fin brud da eller?

Jeg sitter nå med en stor angst over at jeg ikke blir en fin brud. På grunn av dette. Presset jeg føler på, nå når det bare er to måneder igjen, er så stort at jeg gråter hver dag. Når jeg er alene såklart. Jeg har ikke klart å røre på vekta mi i det hele tatt.

Og det er ikke det at jeg ikke har prøvd. Jeg prøver og prøver. Og har gjort det i så mange år nå at jeg begynner å bli lei. Kan jeg ikke få lov til å være i den kroppen jeg er i uten at det må bli kommentert?

Jeg blir helt matt. Og sliten. Jeg går tur. Jeg spiser sunt. Jeg sykler på treningssykkelen, når jeg klarer. Og allikevel så går jeg ikke ned i vekt. Hva mer kan jeg gjøre?

Jeg sendte melding til Ola i dag “Eg klarte å gå rundt Børstad, besvimte bare ein gong”. Han svarte med en gang “Oj, må ikke pushe deg for hardt da”.

Beste Innlegg-prisen

  • I forbindelse med Sunn fornuft-prisen skal Beste Innlegg kåres
  • Det er totalt 10 nominerte
  • Etter at alle er publisert vil du få anledning til å stemme på din favoritt her på Kvinneguiden.no
  • Avstemningen starter 17. november.
  • Vinneren avsløres 28. november
  • Dette er nominerte innlegg nr. 8

Jo, jeg må det. Fordi det er to måneder igjen.

To måneder til alle skal ta bilde av meg, selv om jeg hater å bli tatt bilde av. To måneder til hvordan jeg vil se ut på bildene er ute av min kontroll. To måneder til hashtaggen på instagram skal gi meg klump i magen fordi jeg ikke vet hva som dukker opp.

Jeg får vondt inni meg av å tenke på det. Og demonen min slår meg i hodet hver dag. Jeg klarer ikke å få han til å holde kjeft. Jeg vil ikke mer. Orker ikke mer. Vil bare ligge under dyna og glemme at jeg eksisterer.

Jeg får også spørsmål om hvorfor jeg lager grimaser når jeg blir fotografert. Ser du ikke usikkerheten? Jeg liker ikke å stå foran kamera. Jeg kan stå på en scene og rope ut replikkene til Lady Macbeth uten problemer. Å gjøre det samme som bare meg selv er langt mer vanskelig.

Jeg liker ikke meg selv. Det er grunnen.

“Men du legger ut så fine selfies på Instagram?” tenker dere sikkert. Ja, de er fine de. Men det er fordi jeg lurer dere.

Jeg vinkler telefonen sånn at dere ikke skal se dobbelthaka. Jeg tar kun bilder av ansiktet fordi jeg vil ikke at dere skal se kroppen min. Instagram er ikke virkelighet. Det er filter, det er vinkling, det er ikke sannheten.

Sannheten er at jeg sitter med fett hår og kanskje litt mat mellom tenna. Jeg går med store t-skjorter og gensere for å skjule magen min, som etter en fødsel har blitt styggere enn den noensinne har vært.

Selvtilliten er langt under havet. Så langt at selv en dyktig dykker ikke kan få tak i den. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få frem et snev av selvtillit til bryllupet.

Og til tider skulle jeg ønske at jeg ikke skulle gifte meg på grunn av det.

#dagens utblåsning.

STEM PÅ DETTE INNLEGGET

Syns du dette innlegget fortjener å vinne prisen for Beste Innlegg? Gi din stemme her.

ENDTE LYKKELIG: Milla endte med å le, synge og danse hele kvelden. Her med sin nybakte ektemann, Ola.

ENDTE LYKKELIG: Milla endte med å le, synge og danse hele kvelden. Her med sin nybakte ektemann, Ola. Foto: FOTO: Ida Louise Woll

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning