Å bli glad i seg selv

"Jeg jobber mye med å klare å være snill med meg selv"

Denne kvinnen er en helt.

HELT: Lisbeth Bergersen har en helt spesiell helt. Foto: Privat. 
HELT: Lisbeth Bergersen har en helt spesiell helt. Foto: Privat. 
Sist oppdatert

KOMMENTAR:

Hun er en varm, moderlig kvinne, og de rolige, grå øynene hennes glitrer når hun ler. Hun mener selv at hun har verdens beste jobb, hun er lærer i ungdomsskolen og stortrives sammen med elevene sine.

Et stort hjerte

Hun har et helt spesielt lag med ungdommer, hun trenger ikke kjefte eller brøle for å få den oppmerksomheten hun ønsker, hun trenger bare å hysje på dem og det blir stille.

Hennes styrke er at hun er i stand til å se hver enkelt elev som et menneske, hun lar seg ikke påvirke av dårlig oppførsel, men prøver heller å forstå hva som ligger til grunn for handlingen. Derfor blir selv de mest hardbarka pøbelungene myke etter å ha blitt kjent med henne, og kommer henne ofte i møte med en klem. Hun viser elevene respekt, og får respekt tilbake.

I tillegg er hun glødende interessert i fagene sine, og betegnes derfor som en drivende dyktig lærer.

Lisbeth Bergersen

· 45 år, bor på Stjørdal med ektemann og tre barn.

· Jobber som lærer, og har nylig ferdigstilt en bok om sitt liv med overgrep, depresjon og selvforakt som hun håper å få utgitt.

· Blogger på fabelastisk.blogg.no

• Teksten er et bidrag til vår skrivekonkurranse med tema «Min helt»

Hun har et stort hjerte, denne kvinnen, og hennes oppfatning av veldedighet handler om at det ikke er nok å bare gi penger, man må gi av seg selv og tiden sin også. Da andre sendte penger til veldedige organisasjoner for å støtte flyktningene valgte hun å åpne hjemmet sitt for en mindreårig asylsøker.

Sammen med familien sin tok hun til sammen tre afghanske gutter under sine vinger, og i løpet av fire år ga hun dem trygghet og viste dem hvordan norske familier lever og bor. Den siste gutten ble svært knyttet til henne og regner henne som sin mamma. Alle tre er i dag godt fungerende medlemmer av det norske samfunnet.

En helt

Hjertet hennes banker ikke bare for mennesker, hun hjelper gjerne dyr også. Hun har vært aktiv i Dyrebeskyttelsen i mange år og har hatt over hundre små og store katter i fosterhjem hos seg.

Sammen med barna sine har hun sittet i mange, mange timer på gulvet sammen med små, redde kattunger, og har sakte, men sikkert lokket dem frem fra sikre gjemmesteder for å forvandle dem til trygge, sosiale katter som har funnet gode familier.

Det er ikke dette som gjør henne til en helt. Det forstår du når du får vite hva denne kvinnen har opplevd i livet.

Lengtet etter å forlate livet

Barndommen hennes ble brutalt revet fra henne da hun ble voldtatt og misbrukt av en hun hadde tillit til, en grusom hemmelighet hun bar på helt alene i mange, mange år. Slike opplevelser setter varige sår på sjelen, og hun har aldri hatt troen på seg selv.

Hun har hatet seg selv og straffet seg selv med mat og med kniv, og har vært så langt nede at hun lengtet etter å forlate livet.

Likevel har hun klart å skaffe seg en god utdannelse og en bra jobb, hun har mann og barn, hus, bil og tre katter, og fungerer godt i hverdagen. Dette krever enorm styrke og innsatsvilje, og hun kjemper hver eneste dag for å klare å møte dagen og utfordringene som venter.

Kvinnen jeg snakker om er meg selv.

Jeg jobber mye med å klare å være snill med meg selv og omfavne det gode i hverdagen, og jeg har utfordret meg selv til å skrive om meg sett gjennom andres øyne.

Når jeg ser det andre ser, kanskje jeg med tiden kan klare å bli glad i den jeg er.

Denne saken ble første gang publisert 04/05 2017, og sist oppdatert 11/05 2017.

Les også