Juleshopping i London

London er kanskje verdens beste juleshoppingby, vi gir deg den store guiden!

Publisert Oppdatert
London er kanskje verdens beste juleshoppingby, og finanskrise til tross, byen er for lengst ferdig julepyntet og klar til å innta horder av shoppelystne.

De beste butikktipsene


Få byer har like stort utvalg som London, og det kan være vanskelig å finne godbitene. Dersom du bare har en helg på deg, og ikke er spesielt godt kjent, er Oxford Street, med nærliggende Bond Street og Regent Street, et godt sted å starte. Fordelen er at du i disse gatene finner det aller meste, ulempen er at du går i kø stort sett fra morgen til kveld.

Her er våre beste shoppingtips:

Topshop

Topshop i Oxford Street, rett ved Oxford Circus, er flaggskipet og kjedens store stolthet. Her kan du finne alt du trenger, enten du er ute etter smykker, sko, klær, godterier, strømper, løshår eller en manikyr. Da kjeden annonserte et designsamarbeid med Kate Moss har populariteten steget ytterligere, og hvis mulig bør man ta turen innom tidlig på dagen, da uttrykket "sild i tønne" får en helt ny betydning på ettermiddagstid. 216 Oxford Street.

Miss Selfridge

Vegg i vegg med Topshop finner du Miss Selfridge, butikken som har fokusert på vintage-inspirerte plagg. Forholdsvis ung stil, og mange godbiter både på kleshengerne og i skohyllene. 216 Oxford Street.

Primark

Primark er butikken for deg som trenger en helt ny garderobe, men har begrenset kontobeholdning. Ytterklær koster 2-300 kroner, kjoler og gensere rundt en hundrelapp, og truser får du ned i rundt en tier. Butikken ligger helt øverst i Oxford Street mot Hyde Park, og befinner seg over et enormt areale i to etasjer. Forvent deg det komplette kaos og en god halvtime i kø. 499-517 Oxford Street.

New Look

New Look har butikker jevnt over hele London, og er et godt utgangspunkt dersom man er på jakt etter juleantrekket. Størst fokus på lekre kjoler og sko med hyggelige priser. Har også en fyldig tilbehørsavdeling. Blant annet i 500-502 Oxford Street.

Monsoon

Er du ute etter Den Perfekte Nyttårsaftenkjolen, er Monsoon stedet å begynne. Nydelige kjoler i eksklusive materialer, som ikke er å få tak i her i det kalde nord. Herligheten gjør et godt innhogg i lommeboken, men de enkleste kjolene koster ikke mer enn rundt £60. Blant annet i 264 Oxford Street.

Dorothy Perkins

Dorothy Perkins kan sammenliknes med en anelse mer eksklusiv H&M. Har litt av alt, til forholdsvis gode priser. Har egne avdelinger med klær for de små, de lange, og de gravide. Blant annet i 193 Oxford Street.

Marks and Spencer

Vil du gjøre unna hele julegavehandlingen på ett og samme sted, er Marks and Spencer et godt valg. Klær til menn, kvinner og barn, interiørartikler, mat, reiseartikler, bøker og musikk, og teknologi og duppedingser. Blant annet i 173 Oxford Street.

Office

Office-kjeden fører både kjente merkevarer og deres eget skomerke. Har alt fra sneakers og tøfler til støvletter og pensko, og prisene ligger i snitt på rundt en tusenlapp per par. Et titalls butikker over hele London, blant annet i 190 Oxford Street.

Urban Outfitters

Å gå inn i Urban Outfitters er som å gå inn i et sammensurium av klær, møbler og nips fra 50-tallet og frem til i dag. "Retro" dekker utvalget godt, men moderne produkter rett fra produsentene er også utstilt side om side med brukte klær, sko, smykker og møbler. 200 Oxford Street. London

Schuh

Sko fra kjente produsenter som Converse, Vans, Ugg, Bronx og Red or Dead, i tillegg til deres eget merke, Schuh. 200 Oxford Street.

Hamleys

Alle små og store barns favorittbutikk. Syv etasjer med alt leketøy du kan tenke deg, og litt til. Et absolutt must dersom du er i det barnslige hjørnet. 188 - 196 Regent Street.

Paxton & Whitfield

Paxton & Whitfield er alle osteelskeres drøm. Butikken har holdt det gående i over 200 år, og har det beste utvalget du sannsynligvis noen gang har sett. En kvart kilo original britisk cheddar koster rundt en femtilapp, men er vel verdt pengene. 93 Jermyn Street.

The Tea House

Det perfekte sted å handle julegaver til te-elskende venninner. Butikken er knøttliten, men over to etasjer, og tilbyr et stort antall tesorter, kanner og kopper. 15a Neal Street.

Harrods

Harrods er Londons, Englands og kanskje Europas mest kjente varehus. Kjøpelystne kunder kan boltre seg på over 90 000 kvadratmeter, og varehuset har naturligvis sin egen juleavdeling, som er åpen fra august. 87-135 Brompton Road

Camden Passage

Den første antikvitetsbutikken åpnet i Camden Passage i 1960. Nå er det over 200 butikker her, som har et bredt utvalg i vintageprodukter og antikviteter. Legg turen innom en onsdag eller lørdag, da er utvalget størst og området livligst. Ved Upper Street. Nærmeste undergrunnsbane er Angel Station. london2 primark london3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning