Ikke bli et ferieoffer!

Smarte triks alle kvinner bør kunne. Slik holder du deg trygg i ferien!

Publisert Oppdatert
Sommerferien er over oss, med late dager på stranda, grilling i parken og sightseeing i storbyen. Det er mye å glede seg over, og da kan det være vanskelig å huske på at ikke alle rundt deg har redelige hensikter. Noen har nemlig stort utbytte av ferieglade menneskers ubekymrede tilværelse i sommersola.

Det vil alltid være kriminalitet der ute, men med noen enkle grep kan du minske sjansene for at det rammer deg.

Slik blir du tryggere i ferien:

Klær og vesker
Store clutch-vesker er lette å nappe med seg. Bruk heller en veske med kort reim som legger seg godt inntil kroppen din. Legg mobil og lommebok inne i lommer med glidelås. Ikke la andre viktige gjenstander som for eksempel nøkler være festet fast til lommebok eller mobil. Hvis du går gjennom et område som føles utrygt, lar du vesken henge under jakken din.

Bank-kortene
Sørg for å holde hånden over tastene når du taster inn PIN-koden din. Hvis noen står for nærme, er det ikke noe galt i å høflig be dem flytte seg litt. Bruk minibanker innendørs, for eksempel i kjøpesentre, hvis du har mulighet, og ta ut små beløp om gangen.

Sent på kvelden
Hvis du sitter på en buss eller et tog sent på kvelden, kan det være lurt å legge veska på fanget, og sørge for at du sitter uten noen bak deg. Når du går hjem skal du forsøke å utstråle selvtillit, gå med rak rygg og hodet høyt hevet. Ha oversikt over hvor nærmeste politistasjon befinner seg, og gå gjerne med en alarm.

Unngå disse lureriene:

Avis-trikset
Hvis en fremmed kommer mot bordet ditt, eller ved baren, bør du følge nøye med. Noen tyver legger "tilfeldigvis" avisen deres oppå vesken eller mobilen din, for så å snike den med idet de går videre.

Festing og klemming
Hvis du og vennene skråler og synger langs gata etter en fuktig kveld på byen, bør du være obs hvis noen forsøker å henge seg på moroa. Noen bruker denne anledningen til å late som om de også er fulle for å komme nærmere lommeboka¿

Hjelpesløs
"Unnskyld, men kan du hjelpe meg med å ta ned den fra hylla"¿ Når du strekker deg opp etter ønsket gjenstand får tyven fri tilgang til lommene dine eller veska uten at du følger med.

"Du har mistet noe"
Med en gang du har tatt imot kortet i minibanken og venter på at pengene skal komme ut, kan tyven forsøke å distrahere deg, ved for eksempel å si at du har mistet noe på bakken.

Kilde: Glamour UK

tygg.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning