Ja, vi elsker verdens beste land å bo i! Vi elsker fjordene og fjellene og svabergene og flagget og alle de fine folkene. Vi digger friheten og å kunne velge selv, samtidig som vi liker å vite at vi blir fanget opp og tatt hånd om hvis livet er helt på vranga og inntektene uteblir eller sykdommen rammer.

Men landet vårt er ikke blitt som det er blitt helt tilfeldig. I denne quizen kan du sjekke hvor mye du vet om viktige begivenheter i Norges historie. Og om folkene som trakk i de viktige trådene, som påvirket og bestemte. Vi er innom viktige årstall som 1814, 1905 og 1940 - år som på hver sine måter formet landet for ettertiden. Og siden vi tross alt er Kvinneguiden, er det også noen spørsmål om viktige kvinnehistoriske begivenheter.

Og hvis du får fullt hus her; da er du garantert en av de i 17. maitoget med aller mest kunnskap om hvorfor dere går der og roper "hurra!"

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!