Noen bilder av kjente personer er ikoniske. Som kong Olav på trikken. Siden kameraet ble oppfunnet på midten av 1800-tallet, har kjente personligheter vært et yndet motiv. I dag kaller vi dem kjendiser og de fotfølges døgnet rundt av papparazzier.

Er motivet riktig, kan fotografen tjene millioner. Business Insider antar at et søtt bilde av Blue Ivy Carter, datteren til Beyoncé og Jay-Z, er verdt 3.8 millioner kroner.

Match bildet med riktig navn

Vi har dukket ned i Nasjonalbibliotekets rikholdige arkiv og gravd opp noen gamle perler til dere. Her er et utvalg bilder av mennesker vi har lært om i historietimene. Vi har koblet bildene med enda flere kjente personligheter.

De fleste har forlengst forlatt denne jord. Tilbake har vi bøker, musikk og skulpturer. Flere av disse er viden kjent i utlandet, andre står først og fremst nordmenns hjerte nær.

De fleste av oss setter små, men viktige spor etter oss. Andre setter avtrykk som nærmest er hugget i stein.

Gjetter du hvilket av de tre svaralternativene som er det riktige?

Klarer du alle, er du virkelig god. Test deg selv i quizen på toppen!

Samtlige foto: Nasjonalbiblioteket.

Fotografer: Frank H. Nowell, Karl Anderson, Rude, Alvilde Torp, J. Petersen & Søn., Jacob Hegel.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!