Herlig sommervin

Her får du vin - og grilltipsene fra vår ekspert.

Herlig sommervin
Herlig sommervin
Sist oppdatert
Sommeren er her og noen solfylte og varme måneder står foran oss. Grilling står nært sommerhjertet til Kvinneguidens vinekspert, Svein Lindin ved Vinofil.no og In Vino Veritas Vinkurs, og her presenterer han sine favoritter.

- En grillvin er ofte på sitt beste om den er fyldig og bærpreget med moderate syrlighet og tanniner. Nøkkelen er kjøttets proteiner og dets møte med vinens tanniner, det skaper en perfekt match sammen med fyldigheten og den markerte alkoholen til vinen, forteller Lindin.

Vintips
  • 5892201 Musar Jeune 2009, kr. 139,90.
  • 1078201 Mullineux Syrah 2009, kr. 219.90.
  • 5928601 Cros de la Mûre Côtes du Rhône 2009, kr. 199.
  • 8061101 Chapoutier Les Meysonniers 2009, kr. 178,50.
  • Grillet entrecôte med parmesangrillede potetbåter

    Ingredienser til 4 personer:

    800 g entrecôte av storfe i skiver
    4 ss grillglaze
    12 stk mellomstore potet
    4 ss olje
    1 ts salt
    ½ ts pepper
    80 g revet parmesan
    200 g frisk spinat

    Slik gjør du:

    1. Vask potetene godt. Skjær dem i tynne båter. Bland potetbåtene med olje, salt og pepper og parmesan.
    2. Legg blandingen på aluminiumsfolie og rull sammen sidene på folien til en kant. Legg pakken på grillen i cirka 20 minutter og vend blandingen av og til. Når det er cirka fem minutter igjen, legg over spinatbladene og vend inn.
    3. Pensle entrecôtene med grillglazen. Grill dem på middels sterk varme i tre-fire minutter på hver side (avhengig av tykkelsen) frem til kjernetemperaturen er 55 grader (medium). Det er vanligvis når kjøttsaften begynner å piple på oversiden. Pensle gjerne med grillglaze underveis.

    Praktiske tips
  • Fettmarmorert kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt.
  • Kjøttet bør ha romtemperatur når du legger det på grillen.
  • Pensle grillristen med olje.
  • Salte og pepre kjøttet før du legger det på grillen.
  • Grill med sterk varme og snu kjøttet ofte, store kjøttstykker trenger ikke så sterk varme.
  • Bruk grillklype og ikke gaffel, ikke stikk eller press på kjøttet. Da renner saften og den gode smaken ut.
  • Tørk av marinert kjøtt, så unngår du brent skorpe.

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også