Vinterdeppa?

Slik ser du det positive i en ellers grå og kald hverdag!

Publisert Oppdatert
En måneds tid etter juleferien, med deilig julemat, glitrende pynt og late dager, er hverdagen virkelig tilbake igjen. vier. Sommerferien er langt unna, og det er vanskelig å se forbi endeløse mørke vintermorgener. Kunsten er å skape nye forventinger, og forvandle den mørke og kalde tiden til noe koselig.
 • Viktigste vintertrender
 • Hjemmespa
 • Ta vare på vinterhuden
 • Her er noen tips:

  Hold varmen
  Sørg for å ha det ekstra godt og varmt rundt deg. Ta frem duntøflene, legg en varmeflaske i sengen før du legger deg, drikk varme drikker/supper og invester i ordentlig ullundertøy. Oppsøk svømmebassenget, eller treningssenteret, og tilbring ekstra lang tid i varm badstue. Tenn masse stearinlys.

  Fyll kalenderen
  Sjekk ut hvilke konserter, teaterforestillinger, festivaler og andre arrangementer det er utover våren der du bor. Kjøp billetter, og merk av i kalenderen. Planlegg årets jentetur, eller en stor fest du kan glede deg til.

  Tell ned til sommeren
Det er fremdeles noen måneder til årets sommerferie, men planleggingen kan starte allerede nå. Lag deg en kalender hvor du kan krysse av for hver dag/uke frem til sommerferien, og legg gjerne inn små positive hendelser innimellom. For eksempel en kinotur, middag på yndlingsrestauranten eller at du og kjæresten/venninnen skal overraske hverandre med noe annenhver uke.

Planlegg pusterom
Ett nytt år byr på en ny start. Det er nå vi ser for oss at vi skal stumpe røyken, trene mer, spise sunnere, rekke mer¿ Sett derfor av ekstra med tid til deg selv innimellom, slik at du faktisk får tid til å pusle litt hjemme, lese ferdig boka du begynte på i jula, sove lenge og bare slappe av. La disse stundene bli små høydepunkt i en hektisk hverdag.

Pynt opp
Etter at julepynten forsvant ned i pappeskene frem til neste jul, blir det gjerne litt grått og trist hjemme. Kompenser derfor ved å pynte med noe annet. En vase med grankvister, en skål med fargerike frukter, ulike rammer med bilder fra året som gikk, fargerikt sengetrekk, duftoljer, stearinlys, et malingsstrøk. Mulighetene er mange!

Vær leken
I barndommen var snø noe positivt. Vi lagde snømenn, snøborg, snølykter, engler og kunne leke i timevis ute. I dag hutrer vi gjerne litt, og forbanner det hvite laget som svøper seg om verden som et kaldt teppe. Hva med å få med noen venner ut på aketur en kveld? Bruk et lite akebrett, eller plastposer, og kast dere nedover akebakken.

Bestem deg for å være positiv
Noen ganger er det et valg, å tenke positivt! Øv deg på å kun fokusere på det fine i livet ditt, og se om ditt gode humør etter hvert også smitter over på de rundt deg. Det kommer lite positivt ut av å klage på hvor kaldt, mørkt og tungt alt er.

Skriv det ned
Noter ned det du var fornøyd med i året som gikk, og hva som ikke var like stas. Lær av det, og ta i bruk det du finner ut til året som kommer. kos_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning