Ville slanketips

Kjendiser tyr til ekstreme nødløsninger for å bli tynne!

Publisert Oppdatert
Det er ikke måte på hva kjendisene prøver ut for å nå toppformen på kort tid. Her er noen av de merkelige kurene.

1. Godisdietten

Om slankepiller ser ut som en boks med sjokolade, er det sansynligvis for godt til å være sant. Det gjaldt iallefall amerikanske "Ayds Appetite Suppressant Candy" som var populært på 1970- og 80-tallet. Ayds uttales "aids", og det var kanskje èn av grunnene til at salget på "vidunderpillene" stupte på midten av 80-tallet. Ayds ble dermed trukket fra markedet, kanskje like greit da pillene inneholdt stoffet phenylpropanolamine som er ment å skulle undertrykke apetitten. I dag finnes dette stoffet kun i reseptbelagte medisiner da det er forbundet en viss risiko for blant annet slag.

2. Detox-slanking

Det enorme slankepresset i Hollywood fører til at kjendiser prøver ut denne dietten gang på gang. Men for Beyoncè Knowles var èn gang nok. Hun har tidligere innrømmet at hun prøvde ut dietten for å gå ned 10 kilo før filminnspilling av "Dreamgirls", men sa at det gjorde henne 'ond'. Detox-dietten kalles "The lemon diet" og består av vann, sitron-eller limejuice, lønnesirup og cayennepepper. Du skal drikke "lemonaden" seks til tolv ganger om dagen sammen med et glass med saltvann og lakserende te en eller to ganger om dagen. Dette skal visstnok få deg til å gå ned noen kilo, men samtidig sies det at dietten kan gå utover både helsen og vettet. I tillegg må du løpe på do konstant.

3. Grapefruktdietten

Dietten er også kjent som "Hollywood-dietten" og "18-dagersdietten" og ble faktisk først prøvd ut på 1920-tallet. Lunsj og middag skal bestå av grapefrukt sammen med renskåret kjøtt og grønnsaker. En kopp kaffe skal drikkes etter hvert måltid, men du skal ikke spise noe mat mellom måltidene. Grapefruktdietten ble igjen populær i 2004 da en studie utført av Scripps Clinic konkluderte med at enzymene i grapefrukt hjelper kroppen å redusere insulinnivåene i kroppen og dermed hjelper kroppen ned i vekt. En grapefrukt om dagen er sunt, men en diett basert på frukten sammen med maks 800 kalorier om dagen, er ikke så sunt. I tillegg kan inntak av store mengder grapefrukt gjøre at kroppen reagerer dersom man går på spesielle medisiner.
 • Gå ned i vekt med Kvinneguiden!


 • 4. Purre-og kjøttkraft

  Det finnes ikke så mange tykke kvinner i Frankrike, men i følge Mireille Guiliano, kommer ikke deres slanke figur av seg selv. Guiliano er forfatter av boken 'French Women Don't Get Fat' og anbefaler å rense kroppssystemet ved å drikke purre-og kjøttkraft og spise kokt purre til alle måltider en hel helg, og avslutte fasten ved å spise en liten fiskerett. Purre er mildt vanndrivende, og derfor hjelper det kroppen å kvitte seg med ekstra vann. Det virker fornuftig, men hvor mye fiber og kalsium trenger egentlig kroppen, og hvor stor effekt kan en helg på diett egentlig ha?

  5. Kakedietten

  Kakedietten ble utviklet av doktor Sanford Siegel. Dietten innebører at man spiser en kake laget av blant annet hvetemel, ris og korn. Når man er på denne slankekuren kan man spise så mange spesialkaker man bare orker om dagen, og man får bare spise ett "skikkelig" måltid - middag. Middagen skal bestå av en bit kylling, kalkun, fisk eller sjømat sammen med en kopp grønnsaker. Å kunne spise så mange kaker man vil, samtidig som man kun skal ha ett næringsrikt måltid bestående av rent kjøtt og grønnsaker per dag, høres verken fornuftig eller effektivt ut.

  6. Babymat-dietten

  Kjendiser som Reese Witherspoon, Jennifer Aniston og Lily Allen skal alle være fans av babymat-dietten. En kvinne ved navn Hedi Slimane er grunnlegger av dietten som fungerer slik; man erstatter en eller to måltider om dagen med små måltider i purè-form. Pureene kan man lage selv, ved å mose grønnsaker og eventuelt kjøtt eller fisk.

  7. Kålsuppe

  Flere Hollywood-stjerner, blant annet Sarah Michelle Gellar lovpriser slanking med kålsuppe. Denne skal være spesielt effektiv dersom man ønsker å gå ned i vekt etter fødsel. Dietten fra 1950-tallet kan virke kjedelig i lengden da man ved siden av suppen bare spiser grønnsaker, frukt, skummet melk, lettyoghurt, te og kaffe i syv dager på rad. Du kan spise banan på dag fire og renskåret kjøtt og brun ris på dag seks, men bivirkninger inkluderer sukkersug, humørsvingninger og lavt energinivå. Alkohol er strengt forbudt.

  8. Tornerosedietten

  Det ryktes at Elvis Presley likte denne slankemetoden. Det handler om samme prinsippet som om du skulle ligget bedøvet over flere dager og våkne opp litt "tynnere". Soving hjelper på forbrenningen, sover du nok, kjenner du mindre sult om dagen. Sover du mer enn gjennomsnittet, kan du gå mer ned i vekt..

  Til slutt: Det eneste som faktisk virker er å forbrenne mer enn du inntar. Det betyr at du ved å velge kalorifattig mat, kan spise deg god og mett uten å legge på deg. Spiser du derimot matvarer som inneholder mye sukker og fett kan du spise vesentlig mindre, og du må regne med å gå sulten hvis du ikke ønsker å gå opp i vekt. Så enkelt - og så vanskelig - er det altså!

  Kilde: Elle.com
Beyonce320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning