Vær en motemamma

Det er slutt på de tidene hvor mammaklær var det samme som store potetsekker. Få stiltipsene her!

Publisert Oppdatert
Noen syns at det er bortkastet å investere i klær når magen likevel skal vokse, kroppen skal endre seg, og dette bare skal vare i ni måneder. Men, man kommer likevel til det punktet i svangerskapet hvor man ikke kan gå i "normale" bukser mer, trenger mer plass under jakken og skjorta, og samtidig har lyst til å se godt ut. Og i dag har man alternativer å velge mellom - slik var det ikke for noen år siden:

- For 10-20 år siden var det minimalt med utvalg av mammaklær, så mange kjøpte vanlige klær i veldig store størrelser så de hadde noe å vokse i. Mønstrene som ble brukt var lite trendy og kunne fort se litt "gammeldagse" ut. Mange brukte sine vanlige jeans hvor de da brukte strikk ettersom magen vokste, forteller Silje Johansen, ansvarlig for klesmerket mama¿licious i Norge.

Les også: Når ingenting passer

Les også: Gravid-garderoben

Les også: Vær vakker gravidSofistikert gravid

I dag har mammaklær blitt en god business for flere produsenter, og er du en ekte fashionista trenger du slettes ikke gi opp stilen din selv om du er gravid.

Johansen mener for eksempel at trendplagg som jeans og blazer kan brukes av den sofistikerte og den kule ved at man varierer det som er under blazeren.

- En skjorte gir for eksempel et sofistikert uttrykk, og en topp med et tøft print på, gir et røft og kult uttrykk. Det finnes også businessantrekk som passer for den som enten går med dress og skjorte eller skjørt og blazer på jobb. Finn en butikk som man vet har et bredt utvalg med mammaklær og slipp deg løs, tipser Johansen.

- Vis frem magen

Mange kvinner har en tendens til å pakke seg inn i store og vide klær for å skjule den voksende magen. Eksperten forteller at dette som regel bare får en til å se større ut;

- Bruk gjerne en vid bukse, men ha på en ettersittende topp over. Eller gjør det omvendt med en vid tunika og smale jeans til. Dersom man går med vide topper, tunikaer eller kjoler, er det veldig fint å markere magen med et belte.

Johansen mener at alle farger passer til gravide, men at man gjerne føler seg mer vel i mørkere farger når kroppen vokser seg litt større.

- Dersom man bruker mørke farger, er det viktig å sørge for at en eller to deler av antrekket er i en sterk farge. Man kan for eksempel ha på seg en svart bukse og en svart cardigan, men da kan toppen under cardiganen være i en frisk farge som skapet litt liv i antrekket, tipser hun og fortsetter;

- Her kan man også velge å ha en mønstrete topp under og en ensfarget jakke over for å dempe det litt. Når det gjelder snitt er det pent å bruke ettersittende klær som markerer og viser magen, sier Johansen og råder deg til å finne jeans som i tillegg til magestykket har en elastisk strikk på innsiden av linningen som kan justeres ettersom magen vokser. Slik unngår du at det blir trangt og ubehaglig.

Ikke glem komfort

Stretch og elastikk i plaggene er viktig slik at man kan bevege seg fritt og ha det komfortabelt gjennom hele svangerskapet. Johansen mener at det er spesielt viktig med god stretch i underdelene men det er også viktig med god elastikk rundt magepartiet og brystpartiet da disse delene av kroppen vokser hele tiden.

- Noen er også veldig varme av seg, da er pustende materialer å foretrekke, sier hun.

Ta en titt i bildeserien over for inspirasjon!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning