Usunne venninner?

Blir du påvirket til å leve usunt? Slik holder du deg frisk og rask selv om venninna di ikke gjør det!

Publisert Oppdatert
Du prøver å leve sunt ved å handle inn fornuftig og sunn mat, du spiser regelmessig, trener så ofte du kan og unngår dårlige vaner i ukedagene. Men, så har du en venninne som hele tiden saboterer for deg!

Sunn mot usunn

Det er ikke sikkert at hun gjør det med vilje, men når hun lever så forskjellig fra deg, er det lett å bli påvirket negativt. Hun må få lov å velge hvordan hun vil behandle sin kropp, men her er det viktig at du fortsetter dine gode vaner.

Her får du noen eksempler:
  • Du vil sannsynligvis aldri klare å kutte ut søte ting helt. Når venninnen din spiser sjokolade og chips, kan du også kose deg med deilig snacks som samtidig er mye sunnere! Hakk opp litt frisk og saftig frukt som mango, pasjonsfrukt, eple, pære, banan og ananas og topp det hele med vaniljekesam eller lettyoghurt. Søtsuget forsvinner, men uten å proppe seg med sjokolade og brus.
  • Har du en kebabelskende venninne? Istedenfor å bli fristet til å bli med på den lokale kebabsjappa kan du heller nvitere henne med deg hjem der du serverer henne en sunn kebab med kylling, masse salat, godt krydder og litt kesam på toppen.
  • Hvis venninnen din drikker cola, og du blir fristet, kan du heller drikke et glass sukkerfri brus, eller enda bedre, et glass god eplejuice. Kalorimessig er eplejuicen ikke så ulik cola, men juicen inneholder massevis av nyttige vitaminer.
  • Når venninnen din drar rett fra jobb og hjem for å spise sjokolade foran TV, kan du ta deg en direkte tur på trening og kose deg med god samvittighet i sofaen etter trening. Kommer du i gang med gode treningsrutiner vil det automatisk være lettere å bevare det sunne kostholdet også.
  • Når venninnen din kjører bil til jobben, kan du våkne opp av frisk luft mens du sykler til jobben. Det er gratis, miljøvennlig, og ikke minst sunt for kroppen!
  • Når venninnen din tar heisen, kan du spasere opp trappene. Det er kanskje ikke lange turen, men hvert skritt teller i hverdagen.
  • Når venninnen din heller i seg seks-syv halvlitere med øl på vorspiel, kan du nyte den ene flasken med hvitvin som gir deg mindre kalorier. Velg gjerne en tørr variant. Holder du festen kan du gjerne erstatte noe av godteriet og potetgullet med nøtter, oliven og søte cherrytomater. Det er garantert flere enn deg som setter pris på sunne alternativer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning