Unngå stress og angst

Stress ned og finn styrken mentalt. Tips her.

Publisert Oppdatert
Om du føler deg stresset og sliten i hverdagen og merker at dette river deg i fillebiter, bør du stoppe opp og finne svaret på hva det er som gjør deg utkjørt.

Styrk dine følelser

Føler du at verden raser sammen noen ganger, og at du ikke har kontroll? Det er heldigvis absolutt mulig å forbedre hverdagen. Punktene under løser ikke alle dine problemer, men de kan hjelpe deg å endre måten du møter angst, bekymringer og stress på. Dessuten er de svært effektive til å prøve å få frem følelsene dine. Her får du noen tips;

Steg 1:

Aksepter at stress og angst er en naturlig del av livet. Om du gir deg selv lov til å oppleve og akseptere ukomfortable følelser, vil du tolerere de bedre og bedre, sier psykolog Jerilyn Ross til nettstedet Yourtotalhealth.com.

Steg 2:

Tenk over hva som virkelig plager deg. Når du begynner å føle deg stresset eller angstfylt, pust dypt inn og spør deg selv; "hva er det jeg føler angst for?". Da kan det hjelpe å føre en dagbok med oversikt over når dette skjer. Da ser du mønster mellom dine tanker, aktiviteter og din angst.

Steg 3:

Ta kontroll over det du kan. Tenk over hva slags grep du kan gjøre for å roe ned angstnivået ditt. Om du for eksempel er stresset over å bli sen til jobben, stå opp femten minutter tidligere slik at du ikke stresser om morgen. Fokusere på det du kan gjøre fremfor det du ikke kan gjøre.

Steg 4:

Du må endre dine negative tanker. Om du opplever at du tenker; "Jeg kan ikke klare å nå denne fristen", forsøk å snu tankegangen; "Jeg kan nå denne fristen, jeg må bare organisere tiden min". Dette gjør at oppgaven fremfor deg virker oppnåelig og mindre truende.

Steg 5:

Vær til stede her og nå. Fokuser på informasjonen du har istedet for å tenke "om jeg bare hadde...". Dette fører ofte med seg mer angst. Om du har problemer med å tenke slik, stopp opp og prøv å snu oppmerksomheten til noe mer konstruktivt.

Kilde: Yourtotalhealth.com stress2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning