Unngå julestresset

Vår treningsekspert gir deg gode råd for å slippe unna førjulsstresset.

Publisert Oppdatert
Førjulstida kan lett fange deg i et sammensurium av stress og kav, og det er viktigere enn noen sinne å kunne ta seg en skikkelig time-out.

Koble ut og fokuser

Treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen forteller at trening generelt er bra mot stress, men noen trenger trening som også fokuserer på balanse og indre ro.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

- Gode eksempler her er Yoga, Pilates og BodyBalance. Forsøk å finne en treningsform du syns er gøy og hvor du klarer å koble ut alt annet og kun fokuserer på det du gjør i øyeblikket, sier Line Marion.

Gode stressless-teknikker er greie å bruke i løpet av dagen, enten på jobben eller i stua. Line Marion nevner pusteteknikker på ball eller i kontorstolen som kan bidra til å senke skuldrene i en hektisk hverdag.

- De fleste treningssentre tilbyr også en eller flere av de nevnte treningsformene. Jeg får også alle mine kunder til å trene med både hode og kropp, ikke kun med kroppen. Tankestyring er viktig, ikke bare for å slappe av, men også for å få best mulig resultat av tiden du legger i trening. Fokuser tankene på den muskelgruppen du jobber med ved styrketrening eller pusten under for eksempel jogging, sier treningseksperten.

Sov bedre

Stress gjør deg trøtt og sliten og enda verre blir det dersom du ikke får sove skikkelig om natten. Når på døgnet man trener kan spille inn her, og når man liker best å trene er veldig individuelt.

- Noen klarer fint å trene rett før de skal i seng, mens andre får en energitopp etter trening. Med tanke på restitusjon og påfyll av næring etter trening, vil jeg anbefale å trene slik at man får i seg et måltid mat etter endt treningsøkt, sier Line Marion.

Og riktig kombinasjon av trening og kosthold kan hjelpe på søvnen;

- Når det gjelder styrketrening er det viktig med godt fylte karbohydratlagre, som betyr at man får mest igjen om man trener minst 2 timer etter frokost eller senere utover dagen. Om man ønsker maksimal fettforbrenning er mitt beste tips "morgenkardio", dvs. kondisjonstrening før frokost.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning