Unngå julebordstabbene

Dette bør du definitivt ikke bør gjøre på jobbfesten!

Publisert Oppdatert
Jobbfester er en ypperlig anledning til å løse opp den litt strenge kontorstemningen, og bare ha det sosialt og morsomt sammen. Men det kan gjerne bli litt vel sosialt og morsomt etter hvert som drinkene på mystisk vis bare dukker opp, og det er ikke få som dagen etter våkner opp med tidenes fylleangst!
  • Bli julebordets dronning!
  • Sex på julebord
  • Klassiske julebordtabber
  • Men slapp av! Det finnes håp for å unngå de verste julebordstabbene hvis du følger disse enkle rådene:

    1. Kle deg riktig
    Selv om det er en fest, og inneholder mengder av morsomme uhøytidelige jobbkolleger og kanskje alkohol i fri flyt, betyr det ikke at du er ute med vennegjengen. Sjefen din og andre ledere av bedriften er sannsynligvis tilstede. Kle derfor på deg noe som er pent og pyntelig, og som gjerne holder seg slik i løpet av kvelden og natta¿

2. Hold deg unna jobbkonfliktene
Det kan være fristende å fortelle den irriterende kollegaen noen sannhetens ord etter at du har drukket deg tøff nok. Men et julebord er verken tid eller sted for dette, og du kommer ikke til å vinne noe annet enn en større konflikt og enda verre fylleangst dagen derpå.

3. Drikk med måte
For mange hverdagsslitere er julebordet årets sjanse til å slippe seg løs, og når det skjer kan det være morsommere å stå på sidelinja og få det med seg, enn å være den de andre kommer til å snakke om frem til neste firmafest. Drikk derfor rikelig med vann mellom drinkene, og unngå å bli jobbens sladderemne.

4. Spis med måte
Spis moderate mengder mat selv om buffeen er gratis. Det er ufint og upassende å nærmest sulte seg frem til julebordet, for å grafse med seg mest mulig mat på tallerkenen.

5. Unngå vulgære dansetrinn
I kampens hete kan det være fristende å riste heftig på rumpa, og la puppene vippe seg frem ekstra over kjolestoffet. Like morsomt er det ikke når festbildene går på rundgang i kantina på mandag!

6. Unngå betente samtaleemner
Hvis du plutselig befinner deg i en samtale som etterhvert begynner å bli hissig, kan du høflig unnskylde deg med at du må på do. Å heve stemmen eller si noe fornærmende vekker både oppmerksomhet, og setter deg i et dårlig lys.

7. Ikke vær "klikkete"
Å være både sosial og profesjonell kan være en utfordring. Ofte gjør vi det som er mest behagelig, nemlig å snakke med de vi kjenner best fra før. Men se heller julebordet som en mulighet til å mingle med folk du ikke kjenner.

8. Velg ditt følge med omhu
Hvis du får beskjed om å ta med et følge, sørg for å ta med noen som syns det er hyggelig å møte nye mennesker, og som kan kunsten å konversere.

9. Gå når du er på topp
Festen fortsetter kanskje hele natten gjennom, men hvis du er nødt til å dra på jobb dagen derpå er det lurt å avslutte av mens du er på topp. Det sender også et signal til ledelsen om at du er ansvarsfull og pålitelig.

10. Takk for festen
Det vil skille deg fra resten av gruppen.

Kilder: ehow.com, dn.no jul_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning