Unngå bollemage

Mat som gir mye luft i magen kan få deg til å se oppblåst ut. Hold magen flat i helgen ved hjelp av disse triksene!

Sist oppdatert
Har du dårlig tid og ønsker flat mage i en fei? Det finnes håp!

Mat som ikke gir luft

Hvis du føler at du har en skikkelig kulemage som står rett ut, er det slett ikke sikkert at det er fordi du har ekstra mye å bære på akkurat rundt magen. Det handler derimot ofte om hvilken mat og drikke du konsumerer i løpet av dagen.

Luft i magen og oppblåsthet kan faktisk gjøre deg en hel størrelse større rundt livet. Derfor er første bud å være nøye med hvilke matvarer du velger.

Les også: Videospesial: Dette gir flat mage

Les også: Den mest effektive treningen

Les også: Bildespesial: Slankende bekledning



Unngå;
  • Røkt mat.
  • Mye salt kjøtt.
  • Rå grønnsaker.
  • Brus og vann med kullsyre.
  • Brødmat med mye fiber.
  • Dropp alkohol og andre kaloriholdige drikker og drikk vann i stedet.
  • Velg isteden;
  • Fisk og fiskeprodukter.
  • Velg ubehandlet og umettet fett fra eksempelvis mandler og nøtter.
  • Mellomgrovt brød.
  • Biolayoghurt.
  • Trening

    Ønsker du å gi kroppen litt ekstra hjelp er trening, og spesielt styrketrening et godt virkemiddel. Korte situps og statisk styrketrening som "planken" er det mest effektive. Få kvalitet på treningen, styrketrening på middels intensitet gir dårlige resultater. Styrketrening setter fart på forbrenningen din og dermed vekttap.

    Prøv dette:
  • Ligg på rygg med føttene på en benk eller en stol slik at du holder 90 graders vinkel i hoftene.
  • Hold hendene bak hodet, men pass på å ikke dra i hodet og trekke albuene fremover.
  • Rull deg opp, men sørg for å at korsryggen alltid er i kontakt med underlaget. Hold et øyeblikk og rull sakte ned igjen.
  • Gjenta i 3 serier med så mange repetisjoner du klarer. Denne øvelsen trener øvre del av magen.
  • Vil du trene hele magen, stå på albuer og tær, trekk inn magen og stå så strak og så lenge du klarer.


  • Kilde: Dinside.no, iform.nu
Sportsdrikk220

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også