Uhøflige folk?

Folk kan gjøre og ikke minst si, de merkeligste ting. Slik takler du uhøflige mennesker!

Publisert Oppdatert
Uhøflige mennesker finner du over alt; i trafikken, på biblioteket, i kinosalen, butikken¿ Kanskje ble du selv sett på som småfrekk da du presset deg foran den gamle damen i kassakøen for å rekke neste buss?
  • Frekkhetens nådegave
  • Svigermor fra helvete
  • Slå opp med venninna di
  • Frekke og uhøflige folk kan på et øyeblikk forsure dagen din, til og med uten at de er klar over det selv. Stort sett er folk slik fordi de har en dårlig dag. Men det finnes måter å takle slike folk og deres oppførsel på, uten at du er like uhøflig tilbake.

    Les disse rådene, og vær forberedt neste gang:

    1. Ignorer frekkheten.
    Ofte er ubetenksomme, men dog frekke, kommentarer ikke ment å være så ille som det virker. Hvis du med en gang tar det personlig, kan du komme til å replisere med noe som virkelig skaper dårlig stemning. Vær voksen, og hev deg over det.

2. Vær overstrømmende hyggelig
Hvis for eksempel butikkdamen/mannen er uhøflig, kan du forsøke å være hyggelig tilbake. Se vedkommende inn i øynene, bruk navnet hans/hennes og smil. Hvis de normalt sett er litt uhøflig kan du gi dem en liten tankevekker. Har han/hun bare av ulike grunner en dårlig dag kan du gjøre den bedre ved å være ekstra hyggelig.

3. Fortell det
Hvis en person du kjenner relativt godt er uhøflig eller frekk, kan du med fordel fortelle hvordan du føler det. Det kan tenkes at det var utilsiktet, eller en reaksjon på noe du selv har sagt eller gjort. I så fall bør du også be om unnskyldning.

4. La det gå
Frekke folk kan ofte være kolleger du omgåes hver dag. I en hektisk jobbhverdag kan stress ofte gå utover de andre på jobben. Så fremt det ikke går for langt, bør du forsøke å ignorere småstressede kommentarer, siden du nok selv kan virke uhøflig i dine dårligste stunder.

5. Kjør videre
Uhøflige folk finner du hver dag i rushtrafikken. De kjører inn foran deg, tuter og gjør hissige frekke bevegelser med hendene. Den beste måten å håndtere slik oppførsel på er bare å kjøre videre. Du vet aldri når du møter på en bilbølle, noe som kan få fatale følger i trafikken.

6. Se det beste i andre
Det er alltid en god egenskap å forsøke å se det beste i alle. De fleste mennesker er ikke frekke med vilje, og alle har vi en dårlig dag. Og hvis de mener å være ufine, trenger du ikke å gi dem bensin til bålet ved å vise din uvilje. Ta et steg tilbake, trekk pusten dypt og gå din vei. Du blir en bedre person av det!

7. Direkte henvendelse
Se rett på den som oppfører seg uhøflig, si navnet til vedkommende, og be han/henne om å stoppe. Gjenta til oppførselen endres, eller de stopper helt opp. Du kan gjerne si at "dette er ikke akseptabelt, vær så snill å slutt". Ikke forsøk å ta igjen.

8. Ikke bli fysisk
Hvis folk sniker i køen, eller tråkker deg på tærne under en konsert, kan det muligens friste å gi vedkommende en liten men bestemt dytt. Ikke gjør det! Du vet aldri hvilket menneske du har med å gjøre, og hvilke reaksjoner som kan komme. Det kan bidra til å gjøre situasjonen verre.

9. Ikke oppfør deg sjalu
Er du i en situasjon hvor vedkommende ikke greier å slutte å skryte vilt og uhemmet om eget liv og kvalifikasjoner, og gjerne på bekostning av deg, kan du rett og slett smile og si "så hyggelig da".

10. Oppfør deg modent
Avvæpne den uhøflige ved å oppføre deg mer voksent enn den andre. Styr heller samtalen over på ufarlige tema, som for eksempel været. Og husk å ikke ta noe denne personen sier seriøst, eller ta det innover deg, hvis det stort sett bare kommer ubehageligheter.

Kilder: wisegeek.com, ezinearticles.com, wikihow.com antenner_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning