Tunge tanker?

Alle har triste dager. Slik får du det halvtomme glasset halvfullt igjen!

Publisert Oppdatert
Det er bare å innse det, noen dager er bare kjipe! Det trenger ikke en gang å være noen spesiell grunn til det¿ Plutselig er melka sur før utgått dato, vaskemaskina streiker, hodet verker og noen har bommet på doskåla.

Når man møter slike dager kan man enten grave seg ned i påvente av at det halvfylte glasset fyller seg selv, eller man kan ta skjeen i egen hånd og gjøre noe med det!

Her er noen tips til å gjøre en kjip dag mindre kjip:

Ring en venn
Det funker i "Vil du bli millionær", og det funker på en trist grå hverdag. Å mimre om "good old days" med ei venninne du kanskje ikke ser så ofte kan gjøre underverker for dagsformen. Plutselig husker du at verden ikke er så verst allikevel!

Tren det av deg
Det er enkelt, og veldig effektivt. Ved å skru volumet på mp3-spilleren på maks, få fart i pulsen og svette skikkelig vil du enten føle deg forfriskende energisk, eller så sliten at du ikke gidder å dvele ved de tunge tankene.

Kosekveld
Mens du lider deg gjennom dagen med tenners gnissel kan du forsøke å tenke på noe positivt til kvelds. Planlegg en kafétur med venner, en tur på kino, eller rett og slett krøll deg sammen på sofaen med en skål potetgull og fjernkontrollen trygt plassert i hånda.

Kjøp en ny CD
Det er kanskje sjelden du rusler gjennom jungelen av musikk på jakt etter en godbit for øret i disse nedlastningstider. Men man blir unektelig i godt humør av å ha både ny spennende musikk eller gamle slagere i CD-hylla.

Skriv eller tegn
Ofte hjelper det å ta i bruk kreativiteten ved å skrive eller tegne ut de triste tankene. Det er ikke for ingenting at enkelte mennesker skriver dagbok nesten hele livet.

You-Tube
Søk opp tabbeklipp på You-Tube eller sjekk ut Kvinneguidens Søndagsfnis! Det kan hjelpe på din dårlige dag å se at andre har hatt verre¿ Du får i det minste en god latter ut av det!

Finn årsaken
Det er stort sett en eller annen grunn til at du sliter med tunge tanker akkurat denne dagen. Finn kilden til dysterheten og gjør noe med det. Lettere sagt enn gjort, men hvis ikke kan du risikere at neste dag ikke blir noe stort bedre!

Kos
Et lite ord med stor påvirkningskraft! Mens en god latter forlenger livet, gjør kos det lange livet verdt å leve! Så har du tilgang på en klem eller litt kos bør du benytte deg av dette. Å kose med et kjæledyr gjør også nytten. Ingen ting smitter over på humøret som entusiasmen til en hoppende glad hund! tung_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning