Trist januar?

Slik unngår du at hjemmet blir tomt og trist etter at all julepynten er tatt ned.

Publisert Oppdatert
Etter måneders forventning om det store lyspunktet i mørketida, julen, skal den altså pakkes bort igjen. Tilbake står den grå hverdagen, og endeløse uker før man går mot lysere dager.

Les også: Lite rom - god plass

Les også: Farger påvirker helsen

Les også: Finn din stil til hjemmet


Eller er det nødvendigvis slik?

Vi har spurt Anne Vestad, redaktør av interiørbladet Rom123, om hennes beste tips for å hindre "den grå hverdagen" når julepynten ryddes vekk.

- Selv om julepynt er hyggelig, synes vel de fleste at det er deilig å få den ut når jula er over. Jeg synes i hvert fall det er deilig at huset føles litt mer lyst og luftig etter all julekosen, svarer Vestad.- Kjøp gjerne noe med litt friske farger. Avskårne blomster kan du sette én og én i fine flasker eller små vaser og sette sammen i et tablå, på den måten får du mye ut av en bukett, foreslår hun.

Og til erstatning for all granbaren kan du ta deg en tur ut i skogen og hente store, fine kvister som kan brukes som dekor. Vask og rens dem og bruk dem som de er, eller surr garn i friske farger rundt dem, tett i tett.

- Det blir kjempelekkert, mener Vestad.

Levende lys
Eller du kan sette en stor, ubehandlet planke midt på bordet med masse forskjellige levende lys på.

- Bland gjerne telys i små glassholdere og kubbelys i forskjellige størrelser, er hennes tips.

Når det kommer til interiørtrendene for 2011 tror hun at vi kommer til å se enda mer av trendene som har vært på vei i det siste: Natur og industri.

- Naturtrenden vil bli enda tydeligere både med tanke på farger, mønstre og materialer, og jeg tror vi kommer til å blande den mer og mer med den industrielle stilen med skap, stoler og lamper i slitt metall og andre materialer som gir et rått og slitt uttrykk.

Som en forlengelse av dette tror Vestad at vi vil se mer og mer til håndverkstrenden. Ting skal helst se hjemmelaget ut og ha en historie, og

- Levende lys, myke tepper og store puter både i sofaen og på gulvet understreker stilen. Natur- og håndverkstrenden bygger helt perfekt opp under vårt behov for å ha det lunt og hyggelig her i nord, og det er også en av grunnene til at jeg tror dette vil slå skikkelig godt an her i Norge.

- Det har også kommet mye matt maling i lekre, litt støvete farger på markedet nå, så hvis du skal pusse opp og vil ha et lunt uttrykk, vil jeg anbefale å ta en titt på den typen maling, sier Vestad. trist_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning