Tren i kun en halvtime!

Kutt treningsmengden og få samme resultat som ved lengre trening. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Med riktig puls kan du spare tid på treningen, uten at det går på bekostning av resultatet.

- For hard trening tapper kroppen for krefter, og bryter ned treningsgrunnlaget fremfor å bygge det opp, sier treningsekspert Linda Larsen.

Bruk pulsklokke

- Visste du at mange trener med feil belastning? spør Linda Larsen. Hun er utdannet personlig trener og er en av Norges beste syklister.

- Lytt til pulsen din, og bruk pulsklokke. Trener du med riktig puls kan du kutte treningsmengden, og få samme resultat, sier hun.
 • Unngå treningsskader
 • Motivert for trening

 • Hennes påstand er at halvannen times trening kan erstattes med 30 minutter, med like bra resultater. Hun oppfordrer alle til å tenke kvalitet.

  - Hvis du har et mål med treningen din, tenk da kvalitet på innsatsen, i stedet for bare å stampe av gårde, sier Larsen.

  Hun bruker selv pulsklokka aktivt i sin trening, og mener at en pulsklokke som følgesvenn på treningen er like viktig for mosjonister som toppidrettsutøvere. Det handler om å finne riktig sone å trene innenfor, samt variere mellom de ulike sonene.

  Finn makspulsen

  Men først av alt må du finne makspulsen din.

  - Makspulsen kan du finne på forskjellige måter, på sykkel, på tredemølle eller utendørs i en lang motbakke. Den høyeste pulsen du klarer å oppnå innenfor en gitt tidsramme og fysisk innsats, er din makspuls, sier norgesmesteren på sykkel.

  Makspulsen varierer fra menneske til menneske, og har ikke så mye med formen å gjøre, som med genetiske forutsetninger.

  Det er også mulig å regne seg fram til en omtrentlig makspuls, ved å ta utgangspunkt i 220, og trekke fra din egen alder.

  - Den teoretiske makspulsen er et fint utgangspunkt, men stemmer sjelden. Jeg pleier å si 220 pluss ti, før du trekker fra egen alder. Da blir det mer riktig, slår Linda fast.

  Med utgangspunkt i en makspuls på 190, kan man dele inn treningen i fire soner, noe som kan hjelpe deg til å nå målene dine. Sjekk hvordan du trener deg oppover i sonene på Treningsmagasinet.no!
 • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning