Tren deg til sprettrumpe

Her har du øvelsene som gir deg rumpe av stål!

Tren deg til sprettrumpe

Tren deg til sprettrumpe

Publisert Oppdatert

Det er mange jenter som higer etter den flotte, stramme rumpen, og hvis du følger disse tipsene er du godt på vei.Flere faktorer spiller innLine Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!

Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.

Coach og motivator Line Marion jobber som personlig trener, livsstilscoach/motivator og driver nettstedet Gympartner.no.

Treningseksperten Line Marion Nielsen Kjøniksen sier at det er en del ting du skal tenke på når du skal stramme opp bakenden.- Det nytter ikke å gjøre et uendelig antall knebøy med egen kroppsvekt i håp om at rumpen skal miste overflødig fett og strammes opp. Videre forteller hun at det er tre gylne regler som skal være effektive:

  • 1: Hard og funksjonell styrketrening er det som skal til for å få økt volum av muskler.
  • 2: For å få mindre underhudsfett er det best med kondisjonstrening. Å løpe intervaller er den mest gunstige varianten.
  • 3: Ikke en kjempeoverraskelse, men kutt ut sukker og sørg for et balansert og sunt kosthold.
  • Tilpass treningen etter behov Kjøniksen forteller at det er viktig at treningen du legger opp er allsidig og tilpasset deg. Noen øvelser skal du unngå om du har vond rygg, og andre bør du unngå ved knesmerter. Hun anbefaler de aller fleste å forhøre seg med fagpersoner før man går i gang med nye øvelser.- Det er med andre ord en del faktorer som skal på plass, men er du flink med både kosten og å holde fettprosenten nede, er det noen øvelser som kan være litt mer effektive enn andre til å bygge opp nettopp rumpe og lår.

Les også: Slankekurene har gjort oss fetereLes også: Slank sommerLes også: Rumpe av stål Her er noen av Line Marions tips til en strammere bakdel:

  • Utfall. Gjør ulike varianter som utfall fram, utfall bakover, gående utfall og bulgarsk utfall, altså med bakerste fot hvilende på en benk.
  • Knebøy
  • Markløft
  • Benpress
  • Hoftestrekk. Stå på ett ben og spark det andre benet bakover.

Les også: Styrketrening med Yngvar

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning