Tren allsidig!

Allsidighet bedrer nemlig resultatene du trakter etter!

Publisert Oppdatert
Det viser seg at de som er allsidige treningsmessig også ofte presterer bedre. Krysstrening er løsningen.

Sesongtrening

Krysstrening den beste løsningen hvis god helse er hovedmålet for treningen. Det er ofte et utslag i at man slipper unna noen av belastningsskadene, og kan fortsette de andre aktivitetsformene når vondtene dukker opp i en form for trening.

- Personlig er jeg opptatt av at trening skal være gøy, og at det unike med Norge er at hver årstid har aktivitetsformer, sier treningsmagasinets ekspert Ola Bustad.

- Primærøvelsen min på vinteren er langrenn, men det er deilig å løse opp med litt løp innimellom, samt sykling på rulle- eller spinningsykkel. På sommeren er det sykkel som gjelder. Samtidig legger jeg inn litt løping, jeg prøver å legge inn 6-7 ganger 1000 meter på bane hver 14. dag. Noe som etter min mening er en perfekt måte å holde toppfarten oppe på samtidig som at hjertet får en skikkelig økt. Da kan man slenge seg med i en og annen løpekonkurranse uten at man blir parkert fullstendig. På høsten blir det mer løping og en del rulleski samt intervallformer med staver, forteller Bustad.

Treningsuke

Her er et forslag til en treningsuke for sommeren som er i anmars og med utgangspunkt i at løping fortsatt er primærgren:
  • Økt1: 1-1,5 timer. Løp - oppvarming 15 min, 6x1000 meter (sone 4-5) pause = ½ drag, nedløp min 15 min.
  • Økt2: 1,5-2 timer. Sykkel/Rulleski - rolig langtur (sone1).
  • Økt3: 1-1,5 timer. Løp(/Rulleski/Sykkel) - oppvarming 15 min, 4x4(3-6) minutter (sone 3-4) bakkeintervall, nedløp min 15 min.
  • Økt4: 1,5-3 timer. Løp(/Rulleski/Sykkel) - rolig langtur (sone1)
  • Bakkeintervallene kan gjerne kjøres som naturlig intervall i forbindelse med en langkjøring. Noen foretrekker det fremfor å kjøre den i samme bakke.
  • Les mer om saken på Treningsmagasinet.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning