Tid for ettertanke

Hvordan har egentlig 2008 vært for deg?

Publisert Oppdatert

Et år er gått, og du har kanskje begynt å rette blikket mot året som kommer. Men kanskje vil 2009 bli enda bedre hvis du tar deg tid til en liten ekstra titt bakover til 2008. Her er noen tips som kan hjelpe deg å oppsummere året vi snart skal forlate.

 

De gode opplevelsene

 

Rams opp de beste stundene i 2008 for deg selv. Se gjerne i kalenderen din eller dagboken hvis du har en. Kanskje kommer du på noen gode minner du har glemt?

 

Hvem gledet deg?

 

Tenk over hvilke personer som har betydd mye for deg dette året. Kanskje er det de samme som året før, eller kanskje det er noen helt nye?

 

Hindringer du har overkommet

 

Alle er vi av og til redde for å si, gjøre eller oppleve ting. Har du oppnådd noe du aldri trodde du ville klare eller brutt noen personlige barrierer, minn deg selv på det og la det styrke deg i året som kommer.

 

Hva har du lært?

 

Vi lærer hele tiden, både av oss selv og andre. Tenk over om du har opplevd noen episoder hvor du har lært noe ekstra verdifullt. Husk på både positiv og negativ lærdom, begge deler vil hjelpe deg senere i livet.

 

Gode trivialiteter

 

Små tanker er også viktige. Husk på de gangene du fikk en hyggelig SMS, de sangene du hadde dilla på, den fine kjolen du kjøpte deg og da du oppdaget en ny god matrett.

 

Tar du deg tid til å tenke gjennom disse punktene vil du kanskje se på 2009 med andre øyne og få det enda bedre det kommende året.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning