Ta med venninnene på dette

Kvinneguidens treningsekspert gir deg sine tips til hvordan du kan være sosial mens du trener.

Publisert Oppdatert

Les mer på Gympartner.no!I travle tider hvor tidsklemma ikke bare er et begrep, men en standardisert beskrivelse av mange hverdager, kan det være greit å gjøre flere ting samtidig. Har du for eksempel dårlig samvittighet for at du aldri får trent, eller vært nok med venninnene? Hva om du slår sammen treningstiden og kvalitetstid med venner?

Les også: Tøff på trening

Les også: Treningshjelp på nett

Les også: Den nye sunnhetsbølgen


Vi har snakket med Kvinneguidens treningsekspert, personlig trener og livsstilscoach, Line Marion Nielsen Kjøniksen. Hun mener at det grunnleggende spørsmålet er hva man ønsker mest fokus på; er det treningseffekt eller tid med venninner.

Er det sistnevnte som trekker mest og den fysiske aktiviteten er en bonus har treningseksperten flere forslag til trening av lett-moderat intensitet. Hun har også forslag av høy-moderat intensitet, som passer best for de som i første rekke vil ha god treningseffekt, men likevel trene sammen med en venninne.

- Noen av forslagene kan selvsagt passe inn i begge kategorier avhengig av innsatsen under treningen, men noen aktiviteter er likevel bedre egnet til å gjøre i "prate-tempo", forteller Nielsen Kjøniksen.

Lett-moderat intensitet:
 • Tur i skogen
 • Gåtur med staver
 • Lett joggetur
 • Tur i svømmehallen
 • Skitur
 • Tur i slalåmbakken

 • - Fordelen med alle disse aktivitetene er at det er mulig å holde en samtale i gang mens man trener. Hovednøkkelen er intensitetsnivået. Øker intensiteten vil det også gjøre at det blir vanskeligere snakke mens man trener. En annen god grunn for å velge noen av disse om du vil ha en "sosial" økt er at man står fritt til å legge opp treningen som man vil, inkludert intensitet, samt at kan utføre aktivitetene side om side, forteller treningseksperten.

  Moderat-høy intensitet:
 • Vannaerobic eller andre gruppetreninger
 • Tur på klatresenter
 • Squash eller lignende
 • Løpetur/intervaller
 • Styrketrening
 • Kiting

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, livsstilscoach/motivator og driver nettstedet Gympartner.no.

- Vil du ha mer treningseffekt, men også bruke tid med venner kan noen av de ovennevnte forslagene passe. Felles for aktivitetene er at det kan være vanskelig å prate sammen underveis, men man er sammen og kan snakke flittig i pauser og etter endt økt, foreslår Nielsen Kjøniksen.

Hun mener at det å avslutte treningsøkten i badstuen for en liten venninneprat kan være avslappende og koselig.

- Styrketrening i studio kan være ekstra fint å gjøre sammen fordi det gir en fin flyt mellom arbeid og pause, hvor en har pause mens den andre utfører et sett. Og man kan i tillegg presse seg lenger ved å ha en som passer på og som kan gi en ekstra hånd om vektene skulle bli for tunge, sier treningseksperten.

Hun forteller at det samme gjelder løping/intervaller.

- Å ha en å "konkurrere" mot gjør at man presser seg hardere. Kiting, squash eller klatring er fort aktiviteter man ikke hadde gjort om man skulle trent alene. Her åpnes det også opp for å stikke avgårde på en hel aktiv venninnehelg: å bli med på et klatrekurs eller dra på hyttetur for å kite. Vil man være aktiv i fellesskap er det kun fantasien som stopper, poengterer treningseksperten.

Les mer på Gympartner.no!

tren_hoyde
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning