Svøm deg slank

Hopp i havet (eller bassenget) for god trening!

Publisert Oppdatert
Forskning viser at å slanke seg kun ved hjelp av diett øker sjansen for å legge på seg kiloene igjen i løpet av ett år. Dette er blant annet fordi kroppen trenger hjelp av muskler til å forbrenne mer enn den gjorde før, og muskler får man gjennom trening.

Intensitet

Og visste du at svømming er et ypperlig alternativ til å bygge muskler og stramme opp kroppen? Særlig for deg som hater vekttrening!

Helt enkelt kan du svømme på en skala fra en til 10 hvor en er hvile og 10 er fullstendig utslitt. På nummer seks trener du mildt og på nummer syv blir du varm og svetter, på nummer åtte jobber du hardt men du kan fremdeles snakke, på nummer ni er du ordentlig andpusten og det er ikke lett å prate.

Om du er nybegynner bør du holde deg på rundt seks-syv på skalaen slik at du blir vant til treningsopplegget. Men om du er i form skal du holde deg på nivå syv til åtte hvor du kjenner at du blir varm i kroppen men fremdeles kan snakke.

Lengde

Det høres kanskje lite ut å svømme i 10-15 minutter. Men svaret er at treningen vil øke forbrenningen din og du vil faktisk begynne å forbrenne kalorier med en gang. Om du fortsetter å følge intensitetskalaen oppover, vil du se at du etterhvert også klarer å trene lengre, gjerne i 30 minutter.

Korte periodeaktiviteter i to - tre minutter med hvile innimellom i en periode på 20 minutter, er god intervalltrening. Dette er fenomenal trening som øker styrken og formen din og smeller i gang forbrenningen på maks nivå. Men du vil bli raskere sliten så det er best å begynne med intervalltrening når du er vant til å trene litt, som nybegynner skal du vente i rundt tre-fire uker etter at du har startet med trening før du begynner på intervalltrening.

Husk på at det er utfordrende å trene intervaller og du bør være motivert til å pushe deg selv!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning