Styggværssommer?

Når godværet glimrer med sitt fravær er ikke gode råd dyre. Her får du ti tips til innendørs sommerstemning!

Publisert Oppdatert
Etter en lang vinter med gusten hud, tørre legger og kjedelig slapsføre er endelig sommeren her! Men selv om vi gleder oss over varmere dager, grilling og bading slår det aldri feil; noen regnværsdager blir det! Her er ti tips for å skape innendørs sommerstemning:

1. Blomsterstemning
Dra på blomstershopping hos den lokale gartneren eller blomsterbutikken. Kjøp sommerblomster i alle regnbuens farger og pynt opp krypinnet. Bytt ut de tunge vintergardinene med noen florlette sommerlige gardiner i stedet.

2. Sommermaten
Klart, det er ingen ting som slår en god gammel grill, med grillmaten sprakende på risten og den herlige matlukten som spres rundt i nabolaget. Men det er allikevel fullt mulig å frese kotelettene i panna, lage sommersalat med tzatziki og tilberede fisk i folie i stekeovnen. Med noen bokser sommerøl, paraplydrinker og jordbær til dessert blir ikke savnet etter sommersola fullt så ille!

3. Sommerhits!
Minner er kraftige saker, og det er ingen ting som setter i gang sommerminner som de låtene du hørte på ved varmværsdager da du vokste opp. Miks en CD, skru på anlegget og drøm deg tilbake!

4. Frem med de lette klærne
Selv om det regner ute, sommerblomstene henger med hodet og grillen er oversvømt er det fremdeles ingen grunn til å pakke sommerklærne tilbake i skapet igjen. Ta bare på en strømpebukse under kjolen, og en matchende cardigan hvis det blir for kaldt.

5. Spis is!
Sommeren er is-spise-tid numero uno! Og du kan nyte sommer-isen like godt i sofakroken som på en bryggekant i solsteiken. Miks vaniljeis med jordbær, banan, sjokolade, peanøtter, nonstop eller karamell. Eller unn deg en skikkelig gourmet-aften med is i bøtte fra for eksempel Beb & Jerrys eller Mövenpick.

6. Sommer-te
Idet varmegradene kryper oppover gradestokken minsker stort sett behovet for en god varm kopp te. Men hvis det høljer ned der ute øker lysten på god varm drikke igjen, og det finnes masse god sommerlig te å velge mellom.

7. Camping i stua
Slep madrassene inn på stua, ta frem soveposene, kortstokken, demp lyset og tenn i peisen eller alternativt masse stearinlys. Åpne vinduene og nyt å ligge inne mens uværet herjer ute.

8. Forbered deg på godværet!
Bruk innetiden på deg selv, og voks legger, napp øyenbryn, legg ansiktsmaske, skrubb kroppen og smør på selvbruningskrem. Når sola velger å vise sitt blide åsyn igjen så er du i alle fall klar til å løpe ut ved første solglimt!

9. Kino med god samvittighet
Sommeren er faktisk en høysesong for kinoene, og mange gode filmer har premiere i løpet av sommermånedene. Og regner det kan du i alle fall synke ned i kinomørket med god samvittighet og en stor bøtte popcorn.

10. Skriv postkort
Du trenger ikke nødvendigvis å reise til andre siden av kloden for å sende en liten oppmerksomhet til kjente og kjære. Kjøp noen postkort fra de lokale turistattraksjonene og inviter folk til å komme på besøk. Det er koselig å motta postkort, samtidig slår du et slag for turistnæringen i hjemkommunen! sommer_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning