Stresset hverdag?

Få unna gjøremål og slapp av. Her får du tipsene.

Stresset hverdag?

Stresset hverdag?

Publisert Oppdatert
En nylig undersøkelse av over 6500 kvinner fant at 53 prosent av amerikanske kvinner rapporterer å være stresset "det meste av tiden". Og eksperter mener at det å være en skikkelig "kjerring" er en stygg bivirkning av stress hos kvinner.

- Blir "bitchy"

- Stressende situasjoner øker kortisolnivå og forårsaker en reduksjon av "gledeshormoner", forklarer Claire Wheeler, MD, PhD og forfatter av 10 Simple Solutions to Stress.

Og siden kvinner vanligvis ikke uttrykker sitt sinne på en aggressiv og direkte måte, håndterer vi det ofte med de hormonelle endringene i det som virker som en mer subtil måte; ved å få dårlig humør.

-Resultatet er at vi blir skikkelig "bitchy", sier forfatteren.

Les også: Massasje som medisin

Les også: Lykkelig vinter

Les også: Slitsomt vennskapSå dersom du har lyst å holde humøret stabilt og stresset nede dette året, kan du prøve å ta tak i hverdagen og forsøke disse tipsene fra forfatteren.

Mindre stressfulle tips

1. Planlegg oppgaver som gjør deg engstelig, som det å gjøre deg ferdig med et stressende jobboppdrag tidlig på dagen. Hvis du legger de oppgavene til senere på dagen, vil du bruke mer tid på å bekymre deg og ende opp med å "bjeffe" til folk rundt deg.

2. Ta heller en kaffepause sammen med venner eller kolleger enn å gjøre det alene. En studie fant at å få en koffeinpause i en gruppe senket stressnivået. Men å drikke kaffe alene, får faktisk folk til å føle seg mer stresset.

3. Bokmerk morsomme sider på nettet og sjekk de fra tid til annen. Ifølge en studie, kan påvente av å se en morsom video redusere stresshormoner med opptil 70 prosent!

4. Øv på å si ordet "nei". Kvinner, som sosiale vesener, har en tendens til å føle seg forpliktet til å dra på alt de er invitert til. Men å si ja til noe når du ikke egentlig ønsker å gå, etterlater deg bitter og irritert. Du kan for eksempel dra en hvit løgn og fortelle folk at du forbereder deg til en presentasjon, og deretter nyter du fritiden.

5. Lag et budsjett for sommerens reiseplaner og dra ut på shopping. Det er litt slitsomt å sette opp budsjett, og det er ikke sikkert at du klarer å holde deg til det, men følelsen av å ha kontroll over økonomien letter deg for mye angst.

6. Kyss partneren din ofte. Psykologer har funnet at selv bare en liten bit av fysisk kontakt er nok til å senke blodtrykket og gjøre deg roligere.

7. Kjør korte og intensive treningsøkter. Forskning har funnet at de har en større effekt på stress enn roligere og lengre økter. Så i stedet for en time med yoga, kjør på tredemøllen på høyt nivå i 20 minutter.

8. Eller hvis du føler deg for utslitt til å trene, dropp tredemøllen og slapp av i badstuen på gymmen istedet, eller ta en varm dusj. En studie fant at det å skjemme seg selv bort, bare i noen minutter, roer deg ned.

9. Hvis du føler at du er irritert og er redd for at sinnet skal gå utover kassadamen eller resepsjonisten, snakk saktere. Når du er anspent, snakker du fortere, og dette igjen vil forandre deg til en tikkende bombe. Det å snakke i et roligere tempo vil gjøre at du slapper av, og du vil mer sannsynlig få det du ønsker.

stress2-220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning