Stemmer horoskopene?

Kan man virkelig stole på årshoroskopene? Vi spurte en astrolog!

Publisert Oppdatert
Du er kanskje avhengig av å lese horoskopet ditt hver dag selv om du ikke liker å innrømme det? Men hvor pålitelig er egentlig horoskopet?

Nøyaktig fødselshoroskop

Astrolog Kirsti Nordvik Krohn forteller til Kvinneguiden at generelle tendenser vil påvirke stjernetegnene og kan gi en indikasjon på hva som vil skje og hvilke temaer som er i fokus.

- Et komplett fødselshoroskop er det mest pålitelige verktøyet innen astrologien, for da kommer nyansene frem, sier astrologen.

Hun synes astrologi er et godt verktøy, og hun liker å treffe menneskene bak fødselshoroskopet.

- Jeg trives med å påpeke folks sterke sider og muligheter, samt understreke årets viktigste temaer, sier hun.

For å lage månedshoroskop, ukeshoroskop eller årshoroskop for hvert stjernetegn, ser astrologen på hvilke påvirkninger som er aktuelle i tidsperioden, og hvordan disse påvirker de enkelte stjernetegn.

Hvorfor skal folk stole på at horoskopet for deres stjernetegn stemmer?

- Generelle horoskop kan ikke stemme på alle, for det eneste man som astrolog vet er hvilket stjernetegn personen er født i. Skal man ha en skikkelig oversikt over årets temaer, så må man møte en astrolog som bruker hele fødselshoroskopet som grunnlag. Da blir det mer kjøtt på benet, mer detaljert og mer som stemmer, forteller Krohn.

Hun understreker samtidig at det er viktig at horoskopet ikke styrer din hverdag.

- Det er alltid viktig å ta med seg sin sunne fornuft inn i astrologiens verden, sier astrologen.

Som en personlighetstest

Det er mange mennesker som fascineres av horoskop, men Krohn synes det er vanskelig å si årsaken til dette. Samtidig mener hun at astrologi og horoskop er et godt verktøy for vekst.

- Fødselshoroskopet beskriver deg som person, dine sterke og svake sider, muligheter, talenter, hvilket potensiale som ligger der. Det kan sammenlignes med en personlighetstest, det er bare grunnlaget som er forskjellig. Det er kanskje det som fascinerer folk? Det er jo en utradisjonell vinkling eller innfallsvinkel inn i et menneskets psyke og livsfase. Står man ved et veiskille, så kan en astrolog fortelle deg hvilke muligheter som finnes, men avgjørelsen om hvilken mulighet du vil bruke tar du selv, sier astrologen.

horoskop2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning