Stå opp tidlig - bli slank

Ny forskning viser at morgenfuglene holder vekten nede.

Stå opp tidlig - bli slank
Stå opp tidlig - bli slank
Sist oppdatert
Det er slettes ikke ofte det frister å stå opp tidlig, og slumreknappen blir som regel hyppig brukt. Men hvis du trakter etter et lykkeligere og slankere liv, skal du vite du bør stå tidlig opp av senga.

Effektiv dag

Ny forskning fra Storbritannia viser nemlig at folk som står opp tidlig har en tendens til å bli lykkeligere, mindre stresset, og har en lavere sjanse for å bli overvektige.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene



Forskerne undersøkte over 1000 personer og kategoriserte dem i morgenmennesker eller morgenhatere. Morgenmenneskene startet sin ukedag rundt klokken 7, og morgenhaterne startet sin rundt klokken 08.55. Det viste seg at de i den sistnevnte gruppen hadde større sannsynlighet for å lide av depresjon, stress og overvekt.

Ifølge en artikkel i den britiske avisen The Guardian, forklarte en av forfatterne av studien;

- Grunnen til at morgenfugler er lykkeligere kan skyldes at livet blir lettere når man får flere gjøremål ut av veien. Dette passer bedre for folk med hektiske og moderne liv.

Forskere av andre studier forteller i tillegg at å ligge lenge i sengen på en hverdag kan gjøre deg treg, umotivert og gretten resten av dagen.

Tips

Hvis det virker vanskelig å stå opp klokken syv hver morgen når du ikke en gang behøver det, er det faktisk flere ting som kan snu det om til en god vane for deg.
  • Først kan du prøve å stille inn vekkerklokken ti minutter tidligere annenhver dag i et par uker slik at du vender deg til å stå opp tidligere.
  • Du trenger faktisk ikke legge deg ti minutter tidligere om kvelden selv om du står opp tidligere.
  • Etter noen dager vil kroppen din være innstilt på å våkne litt før.
  • Gå gradvis over til 15 minutter tidligere og deretter 20 minutter tidligere. Til slutt kan du faktisk ha klart å vende kroppen til å stå opp en hel time tidligere enn før.

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også