Spre bena for en mann?

Våre forumbrukere i Samliv og relasjoner diskuterer mannlig vs. kvinnelig gynekolog. Hva foretrekker du?

Publisert Oppdatert
Mange syns det er skummelt og nervøst å gå til gynekologen. Men når man først ligger der med beina spredt og blottet front, spiller det egentlig noe rolle om det er mannlig eller kvinnelig gynekolog som utfører undersøkelsen?

Les også: Ukjent livmorplage

Les også: Skummelt hos gynekologen

Les også: Dette skjer ved p-pilleslutt


Våre brukere i diskusjonsforumet Samliv og relasjoner har diskutert temaet.

Her er et utdrag fra diskusjonen:

Hardhendt
"Min mannlige gynekolog er hardere på labben enn min kvinnelige fastlege".

Foretrekker mannlig
"Jeg foretrekker helt klart mannlige. De jeg har vært hos har vært svært proffe, veldig hensynsfulle og det er faktisk ikke kvinnelige gynekologer i samme grad. De jeg har vært hos har vært hardhendte, og lite hyggelige".

Tilfeldigheter
"Jeg har kvinnelig fastlege, og det er også hun som har foretatt de fleste gynekologisk undersøkelsene på meg opp gjennom årene. Men dette er egentlig litt tilfeldig, det var hun jeg endte opp til første gang jeg skulle ha p-piller, jeg var fornøyd og har blitt der siden. Jeg har hatt mannlig lege som vikar noen ganger, og det har også vært helt greit. Det finnes knapt noe mer usexy enn å vrikke seg til i GU-stolen, erotisk er det så absolutt ikke! Og celleprøver og det som verre er, er ikke akkurat egnet som forspill...".

Mer forsiktig
"Jeg foretrekker også mannlig gynekolog, fordi de etter min erfaring er mye mer forsiktige".

Bare en jobb
"Om legen er mann eller kvinne er meg revnende likegyldig. Første gang jeg skulle til gynekologisk undersøkelse må jeg innrømme jeg var glad for at legen var kvinne, men ved senere anledninger har det ikke brydd meg. Regner med de betrakter meg og mitt som "jobb", verken mer eller mindre".

Forsiktig og oppmerksom
"Jeg håpte på kvinnelig gynekolog, men siden hun var borte da jeg hadde time fikk jeg en mannlig gynekolog som var vikar for henne, og gruet meg litt til dette. Helt ubegrunnet. Har aldri følt meg så ivaretatt i forbindelse med legekontorer og lignende, som jeg gjorde med denne legen. Han var forsiktig og oppmerksom og viste at han var opptatt av å finne ut av "problemet", da jeg var hos gynekolog ikke kun på grunn av rutinemessig sjekk".

Mannlig jordmor
"Jeg hadde mannlig jordmor, han var bare et middel for å få ut barnet mitt, det kunne like godt vært et esel som var der så lenge eselet gjorde jobben sin som var å få slutt på smertene og få ut babyen min".

gynekolog_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning