Spis søtt og sunt!

Du behøver ikke være usunn selv om du liker søte ting!

Publisert Oppdatert

Elsker du alt som smaker søtt, og er glad i snop? Da er denne saken den rette for deg. Du kan nemlig spise søtt uten å være så altfor usunn. Ernæringsekspert Aase B B Aanstad forteller hvorfor vi er så glade i godteri og hvordan man kan erstatte snopet med søte alternativer.

 

- Vi spiser mye snop av blant annet gammel vane, dårlig kosthold, for lite søvn og til og med på trass. Mange spiser også mye snop uten at de er bevisste på at de gjør det, forteller hun.

 

Vil du bytte ut det sukkerholdige snopet med bedre alternativer, behøver du ikke gå lenger enn til fruktdisken. Her er noe av det du kan spise:

  • Frukt
  • Bær
  • Nøtter
  • Smoothies
  • Grønnsaker med dip smaker også godt som snacks
  • Tørket frukt

Er du en av de som rett og slett bare må ha sukker, kan du alltids spise vanlig godteri. Men også her går det an å tenke helse. I stedet for lys sjokolade, kan du for eksempel heller velge mørk sjokolade. Les innholdsfortegnelsen, slik at du finner en sjokolade som har mindre sukker og mer kakao.

 

- Vanlig sukker går bra

 

- Det kommer an på mengde og definisjon. Har man et skikkelig kosthold tåler man det godt, og når fordøyelsen er ok, går det bra i passende mengder, sier hun.

 

Det finnes også sukkerfritt godteri, som sukkerfrie pastiller. Disse er som regel proppet med kunstige søtningsstoffer, som ikke nødvendigvis er bra for kroppen din.

 

- Jeg anbefaler heller godteri med vanlig sukker om man tåler det, sier Aanstad.

smoothie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning