Spill bort kaloriene!

Nå lanseres spillet som gjør stua om til et virtuelt treningssenter!

Publisert Oppdatert
Da Wii Fit ble lansert i Norge i april i fjor ble vi bombardert med kvinnerettet markedsføring, endelig skulle vi klare å bli tynne hjemme i stua! Nå er det Electronic Arts som satser hardt på jentene, ved å lansere en virtuell personlig trener kalt EA Sports Active Personal Trainer.

Trening for tidsklemma

Spillet er en videreføring av Wii Fit, men der Wii Fit var østeninspirert er Active Personal Trainer mer vestlig orientert, og oppleves også som mer actionpreget. Spillet inneholder totalt 180 øvelser, med alt fra boksing, løping og rollerblading til styrkeøvelser, og skal være et alternativ for de som merker tidsklemma, eller de med treningssenterskrekk. Marketing Exec i Electronic Arts, Silje Grønli, kjenner til begge deler:

- Jeg trener aldri sammen med andre i sal, og jeg merker hvor fort gjort det er å hoppe over en trening. Selv om jeg planlegger å trene 3 ganger i uka, blir det ofte 2, og noen ganger bare 1. Da kan det være greit å ha et alternativ hjemme i stua, sier Grønli.

En erstatning for to-tre gode ukentlige treningsøkter er spill som dette derimot ikke.

- Mest nyttig er dette for folk som ikke er så aktive i utgangspunktet. Kan man få dem opp fra sofaen og inspirere dem til å utføre enkle treningsaktiviteter, er effekten god uansett hvilke duppedingser som eventuelt skal til. Det grunnleggende prinsippet med disse spillene er godt, men det er viktig å understreke at konsollspill kun bør brukes som et godt supplement til, og ikke en erstatning, for vanlig trening, har Universitetslektor Ola Eriksrud ved Norges idrettshøgskole tidligere uttalt til farojournalen.no om Wii Fit.

Vi var med da Norges beste personlige trener, Pål Hauge, testet Active Personal Trainer.

- Spillet er først og fremst et godt supplement til annen trening, men for dårlig trente kan dette være en god start, forteller han, med små svetteperler i panna etter en 10-minuttersøkt.

Godt supplement

- I første rekke er dette god koordinasjons- og kondisjonstrening, vil man bygge muskler må man supplere med annen trening. Samtidig skal man ikke undervurdere effekten av at man får konkrete tilbakemeldinger gjennom hele treningsøkten. En av de største utfordringene "hjemmetrenerne" opplever, er manglende forpliktelse til å gjennomføre, sier Hauge.

Og tilbakemeldinger får man - i fleng. Spillet kommer i denne omgang ikke på norsk, og det er derfor en kvinnelig engelsk stemme man forholder seg til. Om man beveger seg feil får man beskjed om det, og om man gjør det bra, får man skryt. Vel og bra, men noen av tilbakemeldingene får nok oss nordmenn til å trekke på smilebåndet:

"You're making it look easy", "Oh yeah, you did it!", og "You're really rewarding your body with this workout!" blir kanskje i overkant pompøst, men når svetten siler og musklene skjelver kan det vel hende vi biter på.

Spillet er i butikk fra 21. mai, og vil ha en veiledende pris på 499,-. 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning