Sovende baby

Unngå våkenetter, her er ti tips for ro og fred i hjemmet.

Publisert Oppdatert
Våkenetter er noe av det vanligste og mest slitsomme nybakte foreldre må slite med i løpet av de første månedene av babyens liv. Her er noen få tips du kan prøve hvis du forsøker å få flere timer på puten.

Slik sovner den lille1. Hold en rutine. Om barnet våkner opp sent om morgenen fordi det ikke har sovet særlig om natten, kan du forsøke å vekke det tidligere hver dag. Kanskje klarer du å motivere barnet til å ta igjen mer søvn om natten igjen når resten av huset sover.

2. Velg et godt opplyst rom hvor babyen får dagshviler. Dette gjør at luren blir kortere, noe som igjen gjør at babyen vil sove mer om natten.

3. Øk antall måltider per dag. Om du mater babyen oftere om dagen, gjør at den får i seg nok næring og ikke nødvendigvis behøver mer mat om natten.

4. Mat babyen i et stille, mørkt rom dersom babyen blir lett distrahert om dagen.

5. Om du ammer skal du la barnet få gjøre seg ferdig med det første brystet det suger på. Dette gjør at barnet får i seg den mest næringsrike melken som igjen gjør at det gjerne ikke behøver mer mat om natten.

6. Bær barnet ditt i et sjal eller bæremeis. Dette vil hjelpe barnet å slappe av, særlig om kvelden - noe som igjen oppfordrer til mer søvn om natten.

7. Hold kveldene rolige og unngå overstimulering. Om et bad er avslappende for den lille, er dette lurt å gjøre før sengetid. Om badet er for stimulerende, skal du bade barnet en annen gang.

8. Gi barnet mat i et mørkt rom dersom det våkner om natten, la det få skjønne at natten er tiden for søvn.

9. Unngå bleieskift om natten om dette er mulig.

10. Ikke glem å ta vare på deg selv! Hvile babyen når du hviler selv, dette er særlig viktig dersom du har en krevende baby. Ta deg gjerne en gåtur, sol og frisk luft er godt for både mor og barn og kan lette på stress.Kilde: Ivillage.combaby2320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning