Sommerens strandlektyre

Her er bøkene du skal kose deg med i sommer!

Publisert Oppdatert
I sommer er det digg å slenge seg på stranda eller i parken med en skikkelig god bok, men hvilke bøker skal du velge deg ut i år?

Kvinner leser mest

Fagansvarlig ved Norli i Oslo, Turid Hepsø, forteller at det om sommeren er mest populært med skjønnlitterære lettleste pocketbøker.

- Jeg tror at folk er opptatt av gjenkjennelsesfaktoren i romanene og den gode historien. Vi ser også at det er populært å kjøpe romanbøker om stedene man skal til på ferie om sommeren, sier Hepsø. Her får du Hepsøs sommeranbefalinger.

Anbefalinger

Arvetanten av Simonetta Agnello HornbyCostanza Safamita fødes inn i en rik aristokratisk familie som barn nummer to i et kjærlighetsekteskap mellom niese og onkel. Fra fødselen blir hun avvist av moren, fordi hun er pike og skiller seg ut med sitt røde hår og sin lyse hud, og hun tilbringer mesteparten av barndommen blant tjenestefolket på kjøkkenet. Men hun er alltid høyt elsket av sin far, baronen, som gjør henne til sin fortrolige og til hovedarving av hele Safamita-familiens formue.

Da Costanza kommer i gifteklar alder, må hun løsrive seg fra kjøkkenregionens trygge verden og møte Palermos glitrende og intrigerende aristokrati for å finne en passende ektemann. Hun forelsker seg i den sjarmerende og pengelense markien Pietro Patella di Sabbiamena, og bestemmer seg for at det er ham hun vil ha. Historien om Costanza folder seg ut til å bli en bred fortelling om aristokratiets makt og forfall, sosiale motsetninger, mafiaens fremvekst, kjærlighet og død.


Mengele Zoo av Gert NygårdshaugMino Aquiles Portoguesa er født i Latin-Amerikas regnskoger, og jakter på sommerfugler. En dag blir han midtpunktet for regnskogenes tragedie, da katastrofen også rammer hans landsby. Mino sverger hevn, og etter å ha levd et omflakkende liv i flere år, danner han en organisasjon som har som oppgave å avlive miljøspekulanter over hele verden. I 2007 vant Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug kåring av Norges beste bok gjennom tidene.
1964 av Ragnar HovlandHovedpersonen i romanen er like gammel som Bert Bobsey, den eldste Bobsey-tvillingen. Rundt han og familien skjer det dramatiske og hverdagslige ting, mystiske sekter gjør seg gjeldende, verden blir som ny, og drømmer blander seg med virkeligheten. Brått skjer det et uforklarlig dødsfall, og mye tyder på at 1964 aldri skal ta slutt.
Der vi en gang gikk av Kjell WestöBoken foregår i Helsingfors, første halvdel av 1900-tallet. Vi møter en gruppe unge mennesker med ulik bakgrunn som lever i en by preget av blodig borgerkrig og bitter klassekamp, samtidig som en ny modernitet er i ferd med å gjøre sitt inntog. De unge, som alle har levd nært innpå borgerkrigen, skal forme sine liv i en ny tid der arkitektur, kunst og kultur dyrkes.Arto Paasilinnas oversatte bøker- Den finske forfatteren har en unik, sær og morsom stil. I de fem bøkene som er oversatt på norsk serverer han leserne en annerledes form for humor, sier Hepsø.

Velg mellom de oversatte bøkene: Den elskelige giftblandersken, De hengte revenes skog, Den ulende mølleren, Harens år, Kollektivt selvmord.En ettermiddag om høsten av Mirjam KristensenEkteparet Rakel og Hans Olav er på ferie i New York. Under et besøk på Metropolitan Museum of Art, går Rakel en tur på do. Når hun kommer tilbake, er Hans Olav borte. Museumsvakten sier at hun så ham forlate rommet med en annen kvinne. Rakel reiser på kryss og tvers av storbyen i et forsøk på å danne seg et bilde på hva som kan ha hendt. Har det skjedd noe forferdelig med Hans Olav, eller har han forsvunnet av egen vilje? Og hvordan kan et menneske bare bli borte?arvetanten mengele 1964 dervienganggikk denelskelige enettermiddag

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning