Søker kvinner til puppebok

Er du interessert i å vise puppene dine i ny bok?

Publisert Oppdatert
Sexologene Frida Kahlisto og Astrid Krog tar et oppgjør med brystidealene og søker vanlige kvinner til å vise puppene sine i ny bok.

Damene lager bok om bryster fordi dette er et tema de aller fleste har et forhold til, og fordi de mener de har noe å si om at idealbildet er store, faste og struttende, men at virkeligheten ofte er en ganske annen.

Interessert i pupper

- Det er på tide å sette hverdagspuppene på agendaen! Vi ønsker også å vise et mangfold gjennom bilder, og å komme litt vekk fra den stereotype allmenne oppfatningen om hvordan bryster skal se ut for å være akseptable, sier Kahlisto til Kvinneguiden.

Etter å ha intervjuet og fotografert en del kvinner i forbindelse med en eksamensoppgave i sexologi ved Høyskolen i Agder, ble damene oppmerksomme på det engasjementet dette temaet skaper hos folk. Ikke bare i form av en "storm" med oppmerksomhet fra media, men også fordi de aller fleste de kom i snakk med, viste interesse og stor entusiasme.

- Dette kan delvis være fordi temaet både er spennende og akseptabelt, bare "litt" på kanten, akkurat nok til å holde det spennende, men vi tror det kanskje mest henger sammen med at bryster som tema berører oss på det følelsesmessige plan, forteller Kahlisto.

Til boken som skal være ferdig til våren neste år, søker sexologene kvinner som vil bidra med brystene sine til å ta kontakt med dem på [email protected].

Puppehistorier

Sexologene, som også er sosionom og vernepleier, ønsker å få informasjon og eksempler fra virkeligheten for å vise et mangfold, og for å vise at dette temaet engasjerer mange på flere plan. De vil samle historier fra kvinner i en bok fordi de mener en del kvinner har historier de tror de er alene om, men som det viser seg at flere kan kjenne seg igjen i. Det er ikke alt som snakkes åpent om.

- Både kvinner og menn har gitt oss innspill til hva vi bør ta opp. Det er mye å lære av innspillene vi får, så vi vil gjerne ha flere. Vår erfaring er at de aller fleste har en historie å fortelle bare de blir litt varme i trøya. Historier vi ønsker oss kan handle om det meste som angår bryster, amming, brystkreft, seksualitet, brystorgasmer og bryster som pynt. Historiene kan være morsomme, alvorlige, til ettertanke, glade, triste eller opplysende, forteller Kahlisto.

Forhold til pupper

Hun forteller også om en spørreundersøkelse de har foretatt hvor 23,8 prosent av kvinnene i undersøkelsen har opplevd brystorgasmer. Damene synes det er interessant og ønsker spesielt kontakt med kvinner som har fått brystinduserte orgasmer enten ved amming eller ved berøring eller stimulering.

Kahlisto mener at alle har et grunnleggende forhold til bryster enten man har dem eller ser dem hos andre.

- Både som mat, trøst, varme og så videre fra vi er bittesmå, via oppvekst og utvikling, til et mer voksent forhold til bryster. Bryster som symboler, utløser mange følelser, og ulike følelser hos de fleste mennesker. Bryster er også mangfoldige. De representerer så mye, alt fra liv gjennom amming, sykdom og død gjennom brystkreft samt seksualitet. Og alt dette engasjerer, både kvinner og menn, sier sexologen. Frida-Kahlisto320 Astrid-Krog320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning