Slik trener du innendørs

Du slipper unna regn og kaldt vær og kan samtidig komme i form! Tips her!

Publisert Oppdatert
  • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!
  • Trening innendørs på et treningssenter kan gi deg en mengde ulike aktiviteter å velge mellom, litt avhengig av hvilket senter du vil trene på. De store kjedene tilbyr et uttall aktiviteter du kan velge mellom både individuell trening og gruppetrening, mens andre sentre og kjeder satser utelukkende på individuell trening.

    Motivasjonstips

    Når du er i gang med treningen bør du tenke på følgende;

- Er treningen varierende eller gjør jeg de samme tingene hver gang?
- Trener jeg på det jeg ønsker å bli god til?
- Utvikler jeg treningsopplegget kontinuerlig samtidig som kroppen utvikles, eller løper jeg like langt, sykler like langt eller løfter med de samme kiloene som jeg alltid har gjort?
- Vet jeg at treningen virker slik jeg ønsker? Gjør jeg tester underveis som forteller meg dette?
- Trener jeg på et nivå og gjør jeg aktiviteter som er riktige for meg, eller kopierer jeg det andre gjør?


Disse punktene ser vi ofte at det syndes mot og resulterer dessverre altfor ofte i belastningsskader, liten motivasjon og til slutt inaktivitet. Få derfor hjelp til disse tingene av fagpersoner, og sett opp en plan på treningen din. En god plan bør inneholde både kortsiktige og langsiktige mål, fornuftig progresjon/utvikling, varierte aktiviteter og ikke minst gjennomtenkte treningsprogram som er skreddersydd dine målsetninger.

Individuell trening vs. gruppetrening

Treningsbransjen sliter generelt med å få medlemmene til å benytte tilbudet og trene, og altfor mange faller av i løpet av de første 2-3 måneder.

Det er verdt å merke seg følgende:

- Trening sammen med andre betyr at du lykkes!
- Trening alene medfører ofte at du faller ut av trening og blir inaktiv.
- Dette gjelder spesielt de som ikke har hatt trening som en vane gjennom store deler av livet
- Dette skyldes blant annet at det er mer sosialt, vanskeligere å hoppe over en trening hvis du har en avtale, dere kan "pushe" hverandre og ikke minst ha det gøy sammen.
- Trening med hovedsakelig styrkeapparater medfører passive, inaktive medlemmer.
- Årsaken til dette er som regel at det oppleves som kjedelig og lite meningsfyllt.
- Medlemmer på gruppetrening er fornøyde!
- Medlemsundersøkelser viser at medlemmer som trener mye gruppetrening er mer fornøyde enn medlemmer som ikke trener gruppetrening.
- Årsaken til dette er at du har en instruktør som inspirerer deg og musikk som får deg til å prestere bedre enne ellers.
- Trening med en Personlig Trener (PT) er verdt pengene!
- Å trene med en PT koster ekstra penger, men er absolutt verdt hver eneste krone. Svært mange som kjøper timer med en PT fortsetter med nye timer etter at de første timene er brukt opp, og merker hvilke resultater de får med en PT sammenliknet med å trene på egen hånd. Medlemmer som bruker PT er for øvrig mye mer fornøyd enn de som ikke bruker PT.
- Tilbys på de aller fleste treningskjedene, og du kan enten kjøpe PT (1 stk.), PT Duo (2 stk.) eller PT for grupper (3-6 stk.).


Spis riktig

For å oppnå gode resultater er et tilpasset kosthold avgjørende for suksess. Her prater vi ikke om masse kosttilskudd og proteinshaker, men et vanlig sunt og balansert norsk kosthold som gir deg en fin blanding av riktige karbohydrater, sunne fettsyrer og ikke minst gode proteinkilder. Kontakt derfor en Personlig Trener som kan hjelpe deg med dette!

Må du trene i minst 60 minutter for at treningen skal ha effekt?

Nei, det må du ikke! Faktisk vil trening i cirka 30 minutter være smartere enn lengre trening i begynnelsen dersom du ikke har trent på en stund. I tillegg vil mange vegre seg fra å gå på trening når de vet at det minst tar 60 minutter, da tidsklemma er en viktig faktor.

Er trening i 30 minutter hensiktsmessig for godt trente personer?

I følge Gøran Paulsen på Norges Idrettshøgskole og ledende i Norge på dette området, er svaret JA, så sant du klarer å trene hardt nok!

Derfor, har du kun 30 minutter til rådighet for å trene er det bare å kaste deg ut i det, og husk at du helst bør trene 3 ganger per uke (30 min. pr. gang) for å opprettholde et fornuftig aktivitetsnivå.

Planlegging er viktig

En analyse av de som lykkes best med treningen sin, viser at de som er flinke til å planlegge treningen sin oftere, gjør det de har planlagt.

Pakk treningsbagen kvelden før, ta den med i bilen eller på bussen og tren enten før eller etter jobb. Skaff deg gode rutiner på dette og jeg garanterer deg at du har større sjanse for å lykkes. Saltrening320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning