Slik takler du treningssenteret!

De første ukene på treningssenteret er som regel de hardeste. Vår treningsekspert viser deg hvordan du overlever den første fasen.

Publisert Oppdatert

Line Marion Nielsen på Kvinneguiden!


Vår nye faste treningsekspert er Line Marion Nielsen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og nå kan du altså lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Du har medlemskortet til treningssenteret i lomma, og treningstøyet er kjøpt inn. Du er klar som et egg, her skal det trenes! Men etter to, tre ganger slutter du å gå. Klærne blir liggende i skapet og medlemskortet har du forlengst rotet bort.

 

Slik er det for veldig mange som skaffer seg medlemskap på treningssenter. En stor andel av medlemmene ender opp som såkalte støttemedlemmer, hvor det eneste de får god trening i er å betale de månedlige avgiftene.

 

Argumentene for å slutte å trene nesten før man har begynt, er mange og fantasifulle. Kvinneguidens treningsekspert, Line Marion Nielsen, setter en stopper for de vanligste argumentene for å droppe treningssenteret:

 

 • Apparatene virker skumle og innviklede
  De fleste sentre tilbyr gratis treningsveiledning. En treningsveileder hjelper deg i gang i "jungelen" av apparater og saltimer, og gir deg råd om hva slags trening/timer som er bra for deg. Man får satt opp treningsprogram i studio og veileder viser også hvordan man stiller inn og bruker apparatene. For en som ikke har trent mye på treningssenter tidligere er dette et must!
  Innen 3 måneder bør man bestille en ny veiledning for å få et nytt program. Og skulle man lure på noe før den tid, er det viktig å tørre å spørre en treningsveileder om råd.
 • Alle andre virker så veltrente
  Husk at ALLE har vært nybegynnere! Man kan ikke forvente å bli veltrent på en uke, men man kan gjøre ting for å føle seg mer vel. Prøv å tenk langsiktig, og sett deg mål. Når man har et konkret mål å jobbe mot er det lettere å holde ut i starten når det er tyngst. Noe nytt treningstøy som man føler seg vel i kan også hjelpe på selvtilliten. Man må ikke gå i en utvasket t-skjorte strørrelse XL selv om man er i startfasen på en mer aktiv og sprekere livsstil!
 • Jeg føler meg utilpass
  Fokusér på målet ditt og din egen helse. Ikke på alle andre. De er stort sett opptatt med sitt de også. I starten kan det også være betryggende å være sammen med noen på trening, enten en personlig trener, eller en treningspartner. Hvis du får med deg en venninne føler du deg ikke "så alene", og man kan motivere hverandre.
 • Jeg overtrener i begynnelsen og orker ikke mer
  Sett opp en klar treningsplan med faste økter og hold deg til den. Benytt gjerne en treningsveileder eller personlig trener til å hjelpe deg å sette opp/anbefale mengde trening og type trening fra starten av. Overdreven trening er ikke sunt og kan bidra til at man ikke orker å fortsette med treningen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning