Slik blir treningen effektiv

Hvis du tenker over dette, vil treningen gir resultater!

Publisert Oppdatert
 • "Summen av alt det som skal til for at resultatet av en treningsøkt skal bli så god som mulig." Det er definisjonen på restitusjon!

  Derfor er det viktig at vi legger alt til rette; før, under og etter trening slik at de rette betingelsene er til stede og vi kan få den ønskede effekten av treningsarbeidet vi legger ned.

  Før trening

  Musklene bør ha tilførsel av relativt ferske karbohydrater. Derfor bør man spise to til tre timer før en treningsøkt. Drikke vann på oppvarming og eventuelt sukkerholdig drikke siste tida før start.

  Oppvarmingen

  Ditt mål er å etablere en økonomisk forbrenning hvor fettsyrer og melkesyre utnyttes maksimalt og sukker og glykogen spares mest mulig. Under oppvarming skal du opparbeide deg riktig arbeidstemperatur for muskelaturen. Du trenger minst 20-30 minutter for å få i gang denne prosessen.

  Riktig avslutning av treningen

  Kroppen er mest sårbar på slutten av treningsperioden. Ved å trene rolig den siste delen eller trille ned etter en konkurranse så "vasker" du ut avfallsstoffene fra muskulaturen og setter i gang gjennoppbyggingen.

  Rask tilgang på karbohydrater er viktig, du trenger mer enn bare sportsdrikk; spis gjerne brødskive, banan, sjokolade eller lignende. Det er også viktig å drikke masse vann etter at du er ferdig å trene, fyll gjerne flasken og drikk den helt opp.


 • Saken er skrevet av Treningsmagasinet.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning