Slapp form? Kom deg ut!

Det blir dårligere vær, men du trenger ikke bli i dårligere form! Eksperten motiverer deg!

Publisert Oppdatert
- Sofakroken er ofte den største konkurrenten til gode treningsvaner. Slå av TV-en og kom deg ut! Sykle, løp og kom deg til et treningsstudio med jevne mellomrom, så vil du merke at resultatene kommer!

Det sier produktansvarlig for individuell trening i SATS Norge, Beate Torset.

- Kom i gang!

Mens temperaturen synker, regnet kommer og mørket faller på, blir man gjerne lettere ettermiddagstrøtt og soving hjemme på sofaen frister mer enn trening. Så hva i all verden kan man gjøre med det?

Beate Torset mener at du kan vekke hode og kropp ved å spise litt før du for eksempel går fra jobb, mellom klokken 14 og 16, slik unngår du å bli helt skutt når du kommer hjem eller går rett på trening.

- Ta en banan eller en yoghurt og kom deg ut, frisk luft vekker deg opp og du kommer fort i gang. Du blir superfornøyd med deg selv etterpå, sier Torset til Kvinneguiden.

Overgangen fra ferie til jobb og hverdag kan føles ganske så brutal for mange, men det er her det handler om å planlegge! Først og fremst må du komme i gang, du vil kjenne at lysten kommer på plass når du kommer deg ut av sofaen;

- Book en gruppetreningstime slik at du føler deg forpliktet til å møte opp og delta. Det kan også være lurt å gjøre klart treningstøyet dagen i forveien og trene rett før eller rett etter jobb. Hvis du spiser og drikker jevnt hele dagen, har du energi før trening. Siste måltid passer cirka to timer før trening, men spis gjerne en banan eller noe annet lett like før økta. Husk at selv en kort økt gir effekt, 30 til 45 minutter er ofte nok, forteller Torset.

Hun understreker at trening gir overskudd og mener at selv om du ikke har lyst i utgangspunktet, vil du som regel oppleve at energien kommer litt ut i oppvarmingen.

Tenk over dette

Dersom du fremdeles ikke føler deg lysten på å trene, kan du ta en titt på flere av trenerens motivasjonstips;

1) Finn aktiviteter du synes er gøy

2) Varier treningen

3) Tren jevt over lengre tid. Har du liten tid innimellom, kan du uansett få til en kort og intensiv økt som påvirker formen positivt

4) Gjør små og gjennomførbare endringer i kostholdet. Juster litt etterhvert slik at du ikke går lei. Spis mange måltider og spis deg ikke alt for mett. Unngå sukker der det er mulig

5) Få tips av en treningsveileder eller spander på deg en personlig trener i starten

6) Vær stolt av alle forbedringer du gjennomfører

7) Finn noe du trives med og prøv nye aktiviteter som utfordrer deg

Ettertrening320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning