Slank deg med dessert

Visst kan du unne deg godis mens du slanker deg!

Publisert Oppdatert
Det er ikke moro å slanke seg, det er noe de fleste vet. Men det behøver ikke være tortur. Det mener iallefall amerikanske Dr. Nancy Snyderman som avslører en del hyggelige overraskelser om slanking i boken sin "Diet Myths That Keep Us Fat".

Slankende fakta

Her er Snyderman tips for å gjøre slankingen lettere og mer gøyal.
  • Nyt iskrem av og til. Dette betyr en gang i uken og ikke hver eneste dag. Ikke nekte
deg selv å spise godis til enhver tid, men gjør et måltid utav din favorittsnack og dermed blir du mindre fysen på lang sikt.
  • Husk å variere maten du spiser. Det er sant at fiberrik mat, fettfattige produkter, grove produkter, grønnsaker og frukt bør inkluderes og prioriteres i dietten din, men bare pass på så du ikke spiser det samme hele tiden. Husk på at karbohydrater forlater magen din raskere enn proteiner. Så for å holde deg mett så lenge som mulig, bør du inkludere et velbalansert måltid med for eksempel 45-65 prosent kalorier fra karbohydrater som pasta, grove kornblandinger og brød, 15-20 prosent fra protein som renskåret kjøtt, kyllingfilèt og ikke mer enn 20 til 30 prosent fra fett.
  • Det er skjulte kalorier i juice. Fruktjuice er selvsagt et bedre alternativ enn brus, men det er ikke all juice som er naturlig og uten sukker. Mange juicetyper inneholder mer vann og sukker enn frukt. Tenk smart når du drikker, hold deg til vann eller la et glass helt ferskpresset juice være alternativet til av av fem om dagen.
  • Få karbohydrater er nødvendigvis ikke synonymt med lite sukker. I dag er det blitt populært å skrive på emballasjen at det er få karbohydrater i produktet, du finner øl, brød, iskrem og til og med poteter med reduserte karbohydrater. Likevel inneholder mange av produktene ekstra kalorier. Vær obs på det.
  • Du må gjerne spise om kvelden dersom du er sulten. Det er ikke så farlig når på døgnet du spiser, det handler mer om hvor mye du spiser og hvor mye fysisk aktivitet du får med deg i løpet av en dag. Du skal spise lite men ofte og bevege deg minst en time hver dag. Uansett hva du spiser, vil kroppen din lagre ekstra kalorier som fett. Om du vil spise litt før du legger deg, tenk først over hvor mye kalorier du har spist den dagen.
  • Det er mange fordeler ved å slanke seg, det handler slettes ikke bare om selve vekten din. Det at du kommer deg i bedre form er supert både for blodtrykket, kolesterolet, blodsukkernivået og en kropp som er sterkere og mer klar for utfordringer. Tenk over alle disse fordelene, jo flere du oppdager, jo lengre vil du leve!


  • Kilde: Ivillage.com
Dieting320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning