Singellørdag

5 tips til en flott lørdag som singel.

Publisert Oppdatert
Det kan være stunder der det er stusselig å være singel. Søndager er typiske slike dager, hvor "alle" ser ut til å gå i par. Men hva men lørdagen, når venninnene prioriterer typen foran byturer og man ender opp med å sitte hjemme alene?

Les også: Singel og reiselysten?

Les også: Bor du alene?

Les også: Tenk om du aldri får kjæreste...!


Fortvil ikke, det finnes mange ting du kan gjøre alene, eller sammen med andre på en typisk singel-lørdag.

Her er noen forslag:

1. Fokuser på deg selv
Jo da, det kan være fristende å bruke en ensom lørdagskveld til å forbanne alle udugelige ekskjærester, og å tenke på hvor kjipt det er å være alene når "alle" andre har noen. Men bruk heller tiden og energien på noe positivt. Lag en topp 10-liste over ting som gjør deg lykkelig. Tenn lys, spill høy musikk, se filmer, lag deg noe godt, og husk at singeltilværelsen ikke varer evig.

2. Gå ut
Hvis du ikke greier å løsrive deg fra det ensporede negative tankemønsteret, gjør du lurt i å gå ut. Trekk frisk luft og gå deg en lang tur mens du hører på en spennende lydbok eller energisk musikk.

3. Forfrisk og forny
Du kan kanskje ikke gjøre så mye med situasjonen der og da. Men du kan gjøre noe med omgivelsene. Kanskje kan en forfrisking av hjemmet gi deg en dytt i riktig retning, og ikke minst positiv tankegang. Allier deg med malekoster, hammer og spiker. Mal kjøkkenstolene, soverommet, heng opp hyller, bilder og flytt om. Rydd i skuffer og skap, og kjenn den deilige følelsen av mestring og nye impulser.

4. Jobb frivillig
Tror du at du er alene om å sitte inne alene? Da tar du feil. Det er nemlig mange der ute som føler seg minst like ensomme som deg. Og som kanskje sitter alene dag etter dag, uten evne eller mulighet til å bryte ut av mønsteret. Oppsøk en frivillig organisasjon som for eksempel Røde Kors, og kom i kontakt med mennesker som gjerne trenger noen å dra ut sammen med.

5. Planlegg noe gøy
Som for eksempel en jentekveld neste helg, med ost, vin og sjokolade, et filmmaraton med de klassiske jentefilmene fra 80-tallet eller noe annet du tror vil slå an blant venninnene.

Kilde: Sheknows.com single_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning