Sikker slanking

Bli kvitt de overflødige kiloene med treningsekspertens forbrenningstips!

Publisert Oppdatert
For å få en slankere kropp er det viktig å få opp forbrenningen og da er det kostholdet og den fysiske aktiviteten det står på.

En kilo per uke

Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen anbefaler først og fremst en kombinasjon av kondisjons-og styrketrening.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

- Kondisjonstrening er effektivt og bra for forbrenningen den tiden man jobber og man har også en viss "etterbrennings-effekt" i tiden etter trening. Kaloriforbruket varierer fra de ulike treningsformene, men en grei huskeregel er at man forbruker mer energi ved trening som involverer mer av kroppen, forklarer Line Marion til Kvinneguiden.

Line Marion forteller at dersom du er flink og trener en kombinasjon av styrke og kondisjonstrening, kan du gå ned så mye som et halvt til ett kilo i uken!

- Det krever imidlertid at du trener flere ganger i uken, og fremgangen gjenspeiler ofte innsatsen. Trener du en til to ganger i uken kan du ikke forvente stor effekt på kort tid, men på sikt vil også dette ha god effekt. Ønsker du en rask vektreduksjon holder det ikke bare med treningen. Det krever også at kostholdet er på plass, sier Line Marion.

Pass på kostholdet

Treningseksperten forteller at hun har møtt mange som spiser stort sett hva de vil fordi de har trent.

- Når jeg har bedt dem ta en titt på kaloriinnholdet i det de har spist og gir dem beskjed om at en times gåtur forbrenner cirka 300 kalorier, kommer det ofte som et sjokk at de har spist nesten dobbelt så mye eller mer enn det de har forbrukt, sier hun.

Line Marions forbrenningtips!


  • Spis lite sukker, lite mettet fett, mye grønnsaker og proteinrik mat som kjøtt, fugl, fisk og egg.
  • Spis heller ofte og mindre måltider om søtsuget blir for stort. Man skal helst spise et lett måltid cirka en times tid før trening og få i seg raske karbohydrater som frukt, riskaker og proteiner rett etter trening (innen en halvtime på grunn av at opptaket i kroppen er best da).
  • Husk å spise et godt måltid mat en-to timer etter treningen i tillegg!
  • Mitt beste tips er å kutte fet og sukkerholdig mat, spis ubegrenset med salat og grønnsaker generelt, godt med fisk, kjøtt og lignende samt fiberrike karbohydrater i form av fullkornsprodukter (fullkornspasta, brød). Klarer du dette, kan du fint spise mye mat samtidig som du går ned i vekt!
  • Å ro forbruker mer energi enn å gå, da mer av kroppen blir brukt. Roing og "cross-country" maskiner (ellipse/rotex) er gode maskiner å benytte seg av.
  • Er du glad i å gå/løpe eller sykle, er det stort sett mer krevende å gjøre disse aktivitetene utendørs, grunnet naturlig intervall i terrenget med bakker og lignende.
  • Ikke glem styrketreningen! Selv om du ikke nødvendigvis tenker på styrketrening som forbrenningstrening er det viktig å kombinere. En kilo muskelmasse forbrenner nemlig opptil 25 prosent mer enn ett kilo fett! Du kan derfor ved styrketrening øke energiforbruket ditt selv når du er i ro!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning