Sex under svangerskapet

Slik vedlikeholder dere sexlivet under graviditeten!

Publisert Oppdatert
Morgenkvalme, ømme bryster, strekkmerker på magen og humørsvingninger inviterer ikke akkurat til sex. Men er du så heldig at du kjenner lysten trenge på, ikke vær redd for å utfolde deg!

11 sextips


Det er helt normalt å være engstelig og bekymret for at noe skal gå galt under svangerskapet, men det er trygt å ha sex.

1. Det er trygt

Det er helt trygt for de fleste par å fortsette med sexlivet som de alltid har gjort gjennom hele svangerskapet. Likevel kan man være obs på at orgasme for kvinner i tillegg til bryststimulanse kan skape sammentrekninger i livmoren. Dette vil ikke resultere i spontanabort hos friske kvinner.

2. Komfortable stillinger

Jo mer magen din vokser, jo mer vil dere merke at å elske i alle stillingene du tidligere har vært vant til, ikke er like enkelt. Men, du kan likevel gjøre som du pleier, bare kjenn etter hva som er komfortabelt.

3. Dersom det blir ukomfortabelt

Det er normalt å oppleve at man er litt tørrere i skjeden under svangerskapet fordi hormonnivået endrer seg. Dette kan gjøre sex ukomfortabelt, men det blir bedre om dere bruker glidemiddel. Og ikke glem at sex er mye mer enn selve samleiet, nyt gjerne andre aktiviteter som oralsex, eller bare det å ligge nakne ved siden av hverandre.

4. Om du ikke får nok sex

Dette er også helt normalt. Helt i begynnelsen av svangerskapet, da morgenkvalmen ofte er plagsom, og rett før fødsel, da det meste av bevegelse er problematisk, er for mange perioder der sex ikke frister allverden. I andre trimester kan det derimot hende at du får økt sexlyst. I tillegg får faktisk noen kvinner orgasme lettere under svangerskapet. Dersom din partner ikke er like interessert i sex som du er, er det ingen skam i å onanere.

5. Om du ikke er interessert i sex

Kvalme og tretthet i første trimester er vanlig og kan lett skyve unna sexlysten. Men husk på at det viktige når dere blir foreldre, er at dere får tid til å være sammen som kjærester, bare dere to. Dere kan begynne nå ved å skape romantikk sammen, enten det fører til sex eller ikke. Finn måter å være fysiske med hverandre på, ta varme bad, gi hverandre massasje og klem hverandre mer. Alle slike aktiviteter kan hjelpe dere å være fysiske.

6. Bruk av leketøy

For de fleste gravide kvinner som er friske, er orgasme en god måte å løse opp spenninger i underlivet. Bruk gjerne leketøy, men ikke bruk vibrerende varianter inni skjeden. Utenpå kan de gjerne brukes.

7. Analsex

Analsex er ikke skadelig for babyen, men når man har analsex er det veldig viktig å gjøre det sakte og forsiktig og bruke mye glidemiddel. Penetreringen bør alltid være komfortabel og behagelig.

8. Sex sent i svangerskapet

En studie fra 2001 publisert i magasinet "Obstetrics & Gynecology" forteller at samleie og orgasme sent i svangerskapet (uke 29 til 36), reduserer sjansen for spontanabort.

9. Sex når man er over termin

Stort sett alt som fremskynder utslipp av oksitoksin, kan sette i gang fødselen om babyen er klar for dette. Orgasme og samleie er blant de vanligste måtene kvinner opplever at fødselen settes igang over termnin.

10. Vaginal fødsel og konsekvenser for sexlivet

Man kan definitivt ha et fantastisk sexliv etter at man har født vaginalt! Skjeden kan føles mer slapp og åpen den første stunden etter fødsel, men den er likevel like følsom. Faktisk vil blodet som ble presset ned i underlivet under svangerskapet og fødsel, øke følelsen i kvinners underliv etter fødsel.

11. Venting med sex

Det diskuteres om man bør vente minst seks uker etter fødsel før man kan ha sex igjen, og mange kvinner er skeptiske og engstlige rundt dette temaet etter fødsel. Likevel finnes det ingen forskningsresultater som sier at man bør vente minst seks uker med å ha sex. Spør legen din om du er usikker!


Kilde: Yourtotalhealth.com Familie320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning