- Respekt for kroppen

Leser Elisabeth Norland Larsen forteller om sine erfaringer gjennom to fødsler.

Publisert Oppdatert
Kvinneguiden-bruker Elisabeth Norland Larsen, har en datter på fire og en sønn på snart to. Gjennom to svangerskap og fødsler, har hun fått et annet syn på egen kropp.

- Lykkelig tid

- Jeg har en veldig respekt for hva kroppen faktisk kan utrette. Med det har jeg også fått et ønske om å ta vare på kroppen, og er blitt mer opptatt av hva jeg spiser. Etter siste fødsel har jeg begynt å trene for første gang i mitt liv, forteller Elisabeth til Kvinneguiden.

Hennes første svangerskap var supert og helt uten plager, hennes andre var tyngre. Felles for dem begge var at hun verken gruet seg til fødslene eller forberedte seg betydelig.

- Jeg gruet meg ikke, delvis fordi min mor hadde relativt lette fødsler, og delvis fordi jeg har hatt klokkertro på at kroppen min vet hva den skal gjøre og at jeg bare er passasjer, sier Elisabeth.

Hun forteller at første svangerskapet bestod av en spennende og lykkelig tid hvor hun leste mye og satt seg inn i hele utviklingen.

- Andre gang var litt tyngre. Da var jeg veldig trett i begynnelsen fordi jeg hadde en ettåring å ta meg av, samt at jeg fikk bekkenløsning og gikk delvis på krykker. Arbeidsplassen tilrettela ingenting til tross for fagre løfter, så jeg gikk sykemeldt siste tre-fire månedene, sier hun.

- Stol på kroppen

Elisabeth forteller at kroppen sakte men sikkert har gått tilbake til normalen etter fødsel.

- Umiddelbart etter fødsel er jo hele kroppen i unntakstilstand, men bortsett fra strekkmerkene, som heldigvis blekner litt, har jeg ingen synlige endringer, sier Elisabeth.

Mammaen har flere råd til kommende mødre;

- Stol på kroppen din! Og jordmor, hun vet hva hun gjør. Tenk over fødselen, men ikke ha mange ting bestemt på forhånd, sannsynligvis må alle "planer" endres underveis uansett.familie320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning