Prøver du å bli gravid?

Det å prøve for hardt kan slå negativt ut på sexlivet. Her får du tipsene for å unngå dette.

Publisert Oppdatert
Har dere sex utelukkende etter når du har eggløsning, og ikke etter når lysten melder seg? Å prøve i en evighet å bli gravid, kan slite voldsomt på sexlivet deres og plutselig føles alt mer som en plikt fremfor en intim og romantisk stund sammen med den man elsker.

Men, dette er det mulig å unngå.

Tenk over følgende.

1. Vær klar over hvorfor du er frustrert.

Hva er det som gjør deg stresset? Er det presset du merker når du har eggløsning? Er det de store forhåpningene om at du vil bli gravid denne måneden? Er det frykten for at det aldri vil skje? Uansett hva det er, er det viktig at du er ærlig med deg selv og partneren din. Bare det å snakke om følelsene dine, vil gjøre veldig mye for å snu spenningen du kjenner i kroppen.

2. Gjør kvelden til en "date-kveld" og en "diskusjonskveld".

Les også: Når du prøver å bli gravid

Les også: Derfor blir du ikke gravid

Les også: Vit dette før du føderSjansen er stor for at du og partneren din ikke er på samme nivå når det gjelder eggløsningsprat. Kanskje du føler at han aldri snakker om din innsats, mens han gjerne føler at du aldri snakker om annet. Sett av tid, gjerne en kveld i uken til å snakke om graviditetsprosessen, kom dere bort fra daglige avbrytelser og dediker tid til å snakke om problemene og deres tanker. Men, ikke glem at du har et helt liv ved siden av å lage et barn, så sett også av tid til en "date-kveld" hvor dere kan prate om alt annet i livet.

3. Rom for romantikk.

Gjør noe litt ekstra ut av soverommet slik at det ser romantisk og fristende ut. Det skader ikke å tenne noen stearinlys og spille litt sexy musikk.

4. Plei deg selv.

Å hele tiden følge med på når du har eggløsning er stressende. Pliktsex er stressende. Hele prosessen ved å prøve å bli gravid er stressende. Forsøk å gjøre ditt beste for å slappe av, du har dessverre ikke mulighet til å bestemme når spiren skal sitte, og du blir ikke raskere gravid selv om du konstant går med en uro i kroppen. Få deg en massasje, ta manikyr, dra ut med venninnene dine, gjør alt det som får deg til å slappe av.

5. Positivitet er smittsomt.

Enten han viser det eller ikke, jo lengre det tar å bli gravid, jo mer press vil partneren din føle på. Istedet for å presse ham til å bli kåt og lysten på sex, hvorfor ikke hviske sexy til ham? Legge sjokolade på puten hans? Skrive en fristende lapp og henge på kjøleskapet, sende en sexy sms til ham på jobben og avtale en deilig kveld sammen? Positivitet og en flørten væremåte er smittsom!

Kilde: Ivillage.com Slitt-par220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning