Pinlige problemer

Promper du ut "feil" hull? Du er ikke alene.

Publisert Oppdatert
Hvis du trodde at du var alene om særdeles merkelige problemer, må du tro om igjen...

Vaginale promper

Fælt, ja! Farlig og illeluktende, nei! Denne "utluftingen" skjer typisk under samleie eller på yogatimen. Det er rett og slett luft innenfra som klemmes sammen og kommer ut. Normalt at det kan skje med alle, så du er ikke alene.

Hår på brystvorten

Det er vanskelig å si hvor mange kvinner som har hår på eller rundt brystvorten, men det er i følge leger ganske normalt. Det viser seg at rundt fem til ti prosent av kvinner kan oppleve hårvekst på dette området ved økende alder. Hårene er harmløse, og kan fjernes hvis man ønsker det.

Ulik størrelse på brystene

Har du et bryst som er større enn den andre? Helt normalt dette også. Det påvirker ikke ammingen, men det er et frustrerende problem for mange, særlig i bikinisesongen. Løsningen på problemet kan være å bruke en BH med et ekstra silikoninnlegg i ene koppen, eller snakke legen din for en mer permanent løsning som kirurg, hvis problemet er spesielt stort.

Vaginal utflod

De fleste vaginale væskene er normale, og mange opplever at utfloden varierer med menstruasjonssyklusen. Men vaginal væske som lukter ille, har en rar farge eller tekstur, er unormalt. Bakteriell vaginose tyder på ubalanse i underlivet og kan lukte sterkt av fisk. Soppinfeksjon kan gi en gulhvit utflod som er klumpete. Det er også fornuftig å utelukke kjønnssykdom hvis utfloden din endrer seg, så det beste er å prate med din lege eller gynekolog for å få det behandlet.

Inngrodde hår

Hårfjerning langs bikinilinjen er det mange som gjør, men dette kan også gi inngrodde hår i huden. Resultatet er klumper og kuler som av og til gjør vondt. Bruk en varm svamp på området om det gjør vondt, og unngå å vokse eller barbere deg på dette området. Snakk gjerne med legen om dette utvikler seg. Da kan du få resept på antibiotika for å få bukt med en eventuell infeksjon.

Nysing og urinering

Om du opplever en liten lekkasje under nysing, kan det hende at du lider av stressinkontinens. Latter, nysing og hosting legger press på blæren og dermed lekker urin ut. Alle kvinner kan være utsatt for dette, men det har ofte sammenheng med barnefødsel, og det går som regel over etter seks til tolv uker.

Kviser på rygg og rumpe

Akne på ryggen og rumpe kan fint behandles som du behandler akne i ansiktet. Snakk med hudpleier eller hudlege for råd, produkter som inneholder salisylsyre, a-vitaminsyre, glykolsyre eller benzoylsyre er ofte de mest effektive produktene mot kviser.

Luft i magen

Dette problemet har vi alle fra tid til annen, noen mer enn andre. Det er uunngåelig da vi svelger luft mens vi spiser, drikker eller har spist mat som er vanskelig å fordøye. Både kvinner og menn promper i gjennomsnitt 14-25 ganger per dag. Er du svært plaget kan det hende du tåler spesifikke matvarer dårlig. Forsøk å selv utelukke matvarer du tror kan være synderen, eller kontakt lege.

Kilde: Embarrassingproblems.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning