Overlev festsesongen!

Det krever sitt å skulle komme seg gjennom festene, maten og skravlingen!

Publisert Oppdatert
Foto: Istockphoto.com

Du er sikkert allerede kjent på kroppen at alle de festene du har deltatt på til nå har satt spor i skrotten din. Men, det er nå du virkelig setter kursen inn mot hardkjørperioden, og da gjelder det å være beredt.

Tenk over følgende

Du skal kanskje være med å hjelpe til med julematen fra imorgen av; julaften, første og andre juledag, i romjulen og til nyttårsaften og første nyttårsdag, du skal kanskje huse gjester og lage huset klart til det, gjøre deg ferdig med jobb ved siden av, og i tillegg gjøre de siste innkjøpene. Dersom du vil unngå å se ut som et vrak 27.desember, har du heldigvis følgende løsninger å ty til;
  • Få i gang kroppen og gi støtte til leveren med melketistler-ekstrakt. Artisjokkekstrakt skal kunne øke produksjonen av fordøyelsesenzymer i magen. Begge deler får du kjøpt på apoteket.
  • Den beste kuren mot fyllesyke kan det hende at du finner i grønnsaksdisken, ifølge sørkoreanske forskere. Forskerne ved Institute of Medical Science og Jeju National University, mener å kunne bevise at aspargesen kan få deg på fote igjen.
  • Drikk drikk drikk! Alkoholen dehydrerer kroppen din, og dagen etterpå handlerb det om å drikke så mye du orker. Det ideelle er å drikke vann, men må du ha brus, så ty til dette. Mange har behov for både sukker og salt, kjør på med det du føler funker best.
  • En vanlig bivirkning av å ha det moro er dårlig hud sammen med mørke ringer eller poser under øynene. Skaff deg en god, gjerne farget øyekrem som både gir fukt og jevner ut hudtonen. Resten av huden din trenger også fuktighet, bruk gjerne nattkremen din om dagen for ekstra pleie.
  • Søvn er aldeles undervurdert. Selv om du har det veldig travelt er det viktig at du tillater deg selv å sove nok. Om dere har besøk i ferien, send gjengen ut på gåtur og ta deg en mikddagslur dersom du er sliten. Du må ikke være med på alt.
  • Og når du føler deg i form til det er det smart å gi kroppen litt frisk luft. Det er flott for ansiktet og hodet å kjenne på kald luft. Det klarner hodet og får huden din til å se friskere ut. Dessuten får du deg ekstra mosjon, noe som er bra med tanke på all maten man gjerne spiser i juledagene.


  • Kilde: Timesonline, Dagbladet.no
Fylleangst2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning