Orgasme under fødsel?

Fødsel er det mest smertefulle en kvinne kan oppleve. Hva i alle dager har orgasme med det å gjøre?!

Publisert Oppdatert
Mange kvinner som har født sier gjerne at de ikke visste hva smerte var før de fødte. Da er det vanskelig å tro at man skal kunne få orgasme i en slik situasjon!

Bevart hemmelighet

Det er Daily Mail som hevder at den nye dokumentarfilmen "Orgasmic Birth" kan lære kvinner å få orgasme ved forløsning.

Filmens produsent Debra Pascali-Bonaro sier at orgasmen er den største og best bevarte hemmelighet når det gjelder fødsel. Daily Mail mener at filmen presenterer et viktig tema som bør diskuteres.

Filmen viser hvordan kommende mødre blir kysset lidenskapelig under veene, 29-år gamle Amber Hartnell forteller hvordan hun halvveis gjennom fødselen når klimaks.

- Orgasmen rullet over meg om og om igjen, sier hun.

Ekspertene er enige om at det er fullt mulig å få orgasme under en fødsel, men poengterer også at det ikke bør være et mål for kvinner, det er heller en bieffekt som kan oppstå. Lege Marsden Wagner sier at det er viktig å skape en romantisk atmosføre på samme måte som når man skal ha sex sammen.

Lege Christiane Northrup sier at orgasmen som kan komme når babyen er på vei, handler om samme prinsippet som når en penis føres inn i en vagina, skriver Daily Mail.

Press mot kjønnet

Også forfatter Lou Paget skriver i boken "Hot mamas" at fødselen kan være en seksuell opplevelse;

- Når babyen kommer ned gjennom fødselskanalen skaper den press mot viktige nervesystemer - underlivsmusklene og bekkenmusklene - noe som gir en bedøvende effekt. I tillegg kan det intense presset mot disse musklene frembringe orgasme hos enkelte fødende kvinner, skriver Paget i boken.

Hun mener også at denne reaksjonen ikke er så underlig når man tenker på at det er disse muskelgruppene som gjør at kvinner er i stand til å få g-punktorgasmer. I tillegg presenterer forfatteren flere likhetstrekk mellom en fødsel og en seksuell opplevelse. Ett av dem lyder;

- Idet fødselene nærmer seg slutten, får ansiktet et anstrengt, intenst uttrykk. Når orgasmen nærmer seg under en seksuell aktivitet, får ansiktet (..) et "plaget" uttrykk, skriver Paget.

Sexpirator og redaktør for nettstedet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, sier til Kvinneguiden at dette er et fenomen hun ikke har hørt om før;

- Men det kan godt tenkes at det er mulig, og orgasmen kan sikkert virke noe lindrende på smertene. Man ligger jo tross alt og trykker og det oppstår jo et press mot kjønnet som kan virke stimulerende, mener Kjensli.

Likevel har hun vondt for å tro at det kan gå for kvinnen i det ungen plupper ut:

- Og om man skulle få orgasme, så vil jeg ikke tro at man merker så mye til det, for riene og alle de andre smertene en fødsel medfører, overdøver nok orgasmen, sier Kjensli til Kvinneguiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning