Oppgitt over skrekkhistoriene

Jordmor Kjersti Irgens vil at kvinner skal slutte å fortelle hverandre skrekkhistorier fra fødestua.

Publisert Oppdatert

Kjenner du noen som har født barn, eller noen som kjenner noen som kjenner noen som har født barn, har du helt sikkert hørt noen skrekkhistorier fra fødsler.

 

Jordmor Kjersti Irgens har liten forståelse for at kvinner forteller hverandre slike historier. Som jordmor ser hun ofte hva konsekvensene av slike historier er.

 

Tilsnakket av fremmede

 

- En av jentene som var hos meg fortalte at hun hadde vært på et spisested, hvor hun inne på toalettet hadde blitt snakket til av en annen kvinne som sa "Ja ungen er ok, men fødselen er et helvete. Og du får bare håpe at du ikke revner og er like uheldig som meg..."

 

- På denne tiden hadde kvinnen rukket å så en betydelig grad av fødselsangst i min pasient, forteller Irgens.

 

Hun forteller at andre av hennes pasienter gruer seg spesielt til dette som handler om rifter.

 

- Hvorfor det? Jo da, de har hørt fra venninner om rifter som går hele veien rundt, om svære sakser og blødninger store som fossefall, forteller jordmora.

 

Hun forstår ikke hvorfor kvinner forteller slikt til hverandre. Etter å ha hørt slike historier har vordende mødre ofte helt urealistiske forventninger til fødselen.

 

Hekksaks!

 

- Jeg spurte en av de gravide hvor stor en saks de bruker for å klippe opp skjeden var i hennes indre bilde. Svaret var "Stor som en hekksaks!".

 

Hun har et par oppfordringer til vordende mødre:

 

- Neste gang noen forteller deg at de har revnet hele veien rundt, spør hvor langt arret er! Slike kvinner har nok ikke engang sett på arret sitt, så de har ikke peiling. De har i hvertfall ikke peiling på elementær psykologi, når de forteller forferdelige historier for å skremme vettet av vordende mødre!, sier hun.

 

Videre råder hun deg som er gravid til å ikke høre på slike historier.

 

- Mange lyver og legger på litt ekstra for at deres historie skal bli hørt! Stopp dem, si "Hvis du skal fortelle meg noe som gjør at jeg vil grue meg til fødsel kan du bare la det være!"

skrekk5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning