Nytt tidsfordriv?

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt! Hvorfor ikke finne frem din kunstneriske side?

Publisert Oppdatert
Dagene går sin vante gang. Kanskje er du i full jobb, eller på vei inn i et nytt studie? Hverdager, rutiner og forutsigbarhet er greit, men noen ganger kan det være spennende å prøve noe helt nytt, og bli kjent med nye sider av seg selv!

Det finnes et hav av kurstilbud for voksne, både på dagtid og kveldstid. Hvorfor ikke ta et kurs i aktmaling, photoshop, frihåndstegning, tegneserieskaping eller kreativ skriving?

Her er noen forslag:

En malerisk prosess
Fra filmen "Så som i himmelen" husker vi dirigenten som hjelper kordeltagerne til å finne sin indre stemme. Slik vi har individuelle stemmer når vi synger har vi også individuelle stemmer når vi arbeider med bilder. Det er en prosess å bli bevisst sin indre stemme og finne metoder for å uttrykke dette visuelt og kreativt.

Kurset passer for alle, enten du er helt nybegynner, har malt litt eller har jobbet med bilder i mange år og trenger nytt ståsted og ny energi i ditt skapende arbeid.

Sjekk ut: Nydalen Kunstskole i Oslo.

StudieAtelieret
Er en ettermiddags- og kveldskole for voksne i tegning og maleri. Navnet "StudieAtelieret" er hentet fra det Studieatelieret som billedhuggeren Hans-Jacob Meyer etablerte i 1949. Han var den gang formann i Bergen Kunstforening og kveldskolen holdt til der. Studieatelieret eksisterte i mange år og ble senere flyttet til Bryggen. Studiet ble videreutviklet til Vestlandets Kunstakademi ved Morten Krohg, sønnesønn til den store maler Christian Krohg. Kunstskolen følger opp tradisjonen som det opprinnelige Studieatelieret representerte.

Studiet skal passe for alle uansett forkunnskaper, også de som føler de ikke kan noe, men har veldig lyst. Det er individuell veiledning og små klasser. Studiet kan følges over flere år.

Sjekk ut: Bryggen Kunstskole i Bergen.

Grafisk design eller aktmaling
Kunstskolen på Rotvoll er en kunstskole i Trondheim som er til for deg som ønsker å utvikle dine ferdigheter enten du vil lære nye teknikker, ønsker å bruke tegning og maling som rekreasjon og avveksling i hverdagen, eller ønsker en kunstfaglig utdanning som gir grunnlag for et kunstfaglig yrkesliv.

Kunstskolen på Rotvoll ble etablert i 1994 av den nederlandske kunstneren Francis Killian. Hun savnet muligheten til å tegne akt i Trondheim og startet det første akttegningskurset som la grunnlaget for Kunstskolen. Gjennom skolens første 15 år har dett vært arrangert kurs innen både billedkunst, tekst og teater.

Sjekk ut: Kunstskolen på Rotvoll i Trondheim

Finn ut om det finnes en kunstskole i nærheten av ditt bosted på Kultursiden.net

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning