Nyt sex under svangerskapet

Du må lytte til kroppen din. Her har du ti tips som kan gjøre gravid-sex lettere for deg.

Publisert Oppdatert
Sex er viktig for å opprettholde et godt forhold til hverandre, og seksuallivet trenger ikke få en pause selv om du blir gravid.

Trygg gravid-sex

Men gjennom hele svangerskapet er det viktig at du lytter til kroppen din og kjenner på når det føles riktig og godt for deg å ha sex. Det er som oftest helt trygt å ha sex når du er gravid, men for at du skal føle deg ekstra trygg kan du jo ta en kikk på disse tipsene:

1. Sitt på topp eller ligg sidelengs. Dette er for mange det mest komfortable etterhvert som månedene går og magen vokser.

2. Dyp penetrering bør skje forsiktig, ta hensyn til din egen kropp og si i fra dersom det blir ømt og vondt.

3. Unngå bruk av vibrator når du er gravid.

4. Du har alltid lov å si 'nei' uansett. Husk at det er du som bestemmer over deg selv og din kropp, du skal ha sex fordi du har lyst og ikke for mannens skyld, eller fordi du av andre grunner tror du "må".

5. Om du av en eller annen årsak har fått vite at du har økt risiko for å føde for tidlig, bør du unngå orgasme og samleie til legen eller jordmor sier at det er greit.

6. Dersom du er usikker på noe, spør legen din. Unngå samleie eller annen seksuell aktivitet dersom du får dette rådet fra en fagperson.

7. Samleie bør unngås hvis du lekker fostervann. Er du i tvil om det er fostervann du lekker, spør legen.Kilde: Ivillage.com, Pasienthandboka.no, Barnimagen.no, Patient.co/uk sv320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning